3 enkle tips før du legger fliser

Det er kjipt å kjøpe feil fliser og, ikke minst, legge feil fliser. Her er 3 sjekkpunkter før du går i gang med flisleggingen.

3 enkle tips før du legger fliser

1. Hvor skal du flislegge?

Rommet du skal flislegge er førende for hva slags fliser du bør velge. Er det til kjøkkenveggen bak vask eller stekeovn? Skal du flislegge badet, gulvet i stuen eller gangen?

Kanskje du vurderer å legge fliser ute? Mange velger også naturstein som marmor eller skifer i stedet for keramiske fliser. Uansett så stilles det forskjellige krav til materialet; noe må være frostsikkert, noe må være sklisikkert, osv. Størrelsen på området du skal flislegge bør også spille inn på valget av farge på flisene.

Mørke farger forminsker, og lyse farger forstørrer. Også formen og størrelsen på flisene vil påvirke resultatet optisk.

2. Budsjett eller luksus – hvor mye penger vil du bruke på fliser?

Hos Flisekompaniet har vi fliser i alle prisklasser. Skal flisene brukes som dekor eller som kontrast på én vegg eller et mindre område av rommet, kan du gå for fliser i en høyere prisklasse enn hva du ville gjort om du hadde flislagt større flater eller hele baderommet.

Prisene på keramiske fliser vil variere mellom ulike leverandører og materialer og når det gjelder naturstein, er det ofte tilgjengelighet til råvaren og graden av foredling som avgjør sluttprisen på produktet.

3. Se rommet ferdig flislagt

Gjennom 40 år har vi i Flisekompaniet opparbeidet oss bred erfaring, stor kunnskap og kompetanse vi benytter oss av hver dag for at du skal finne flisene som passer til ditt oppussingsprosjekt.

Du kan selvfølgelig alltid komme innom en av våre mange butikker, fra Alta i nord til Kvinesdal i sør. Her kan du få hjelp av våre kunnskapsrike ansatte og få tips om proffe flisleggere som følger lovpålagte krav til dokumentasjon.

Du kan også bestille tegnetime i butikk og komponere ditt drømmebad, en praktisk entrè, stue med særpreg, kjøkken som er enkelt å holde rent eller frostsikre fliser til utetrappen.

Men du kan også skisse løsninger hjemmefra ved hjelp av Flisekompaniets digitale showroom og et enkelt tegneprogram. I det digitale showrommet kan du legge ulike typer fliser i forskjellige størrelser og teksturer, med forskjellig baderomsinnredning, og få et inntrykk av hvordan resultatet vil bli etter at flisene er lagt.

I tegneprogrammet kan du planlegge i detalj med flislegging av både vegger og gulv. Legg inn gulvareal, dør, vinduer osv så kan du legge til flisene du vurderer, møbler og annet.

Resultatet er en detaljert tegning i 3D, hvor du ser resultatet, får opp antallet fliser som må til, samt totalprisen for flisene. Du kan sende designet til en av Flisekompaniets butikker og få videre hjelp der.