Stilen på uterommet

Ved hjelp av vedlikeholdsfrie flisheller har du en uteplass som holder seg like fin gjennom hele sommersesongen. Flishellene passer like godt uavhengig av stilen på huset ditt. Det er også en fordel at hellene kommer i mange ulike fargetoner.

Planlegg etter bruksområde

Når du skal planlegge uteplassen er det lurt å tenke gjennom hva den skal brukes til, hvordan er solforholdene og om den har tak eller en åpen løsning.

Det er en økende trend at vi tilrettelegger for en bedre flyt mellom inne og utesonene. Et godt tips kan være å velge samme flis både inne og ute. 

Uteplassen tilrettelegges for ulike værforhold ved hjelp av varmelamper og ulike pergolaløsninger.

Hagen deles inn i soner med utedusj, kjøkkenhage, grill eller pizzaovn. Det er også mange som bygger drivhus eller en utestue med et lekkert flislagt gulv.

Flishellene kan også legges som stier i hagen oppå gresset, eller med elvestein eller grus som et fint dekor element.

Hvilken stil skal uterommet ha?

Utvalget av hagemøbler har aldri vært større. Stilen på uterommet understrekes av hvilke type hagemøbler du velger. Går du for romantisk rotting, strammere aluminium, treverk, plast eller betong? 

For å fullføre stilen kan du velge planter som passer til. Svært mange nordmenn er glad i middelhavsstilen. Oliventrær i store krukker, fiken, store busker med rosmarin og sitrustrær finner nok veien til mange uteplasser i sommer. Lavendel som dufter himmelsk er også en klassiker.

Visste du forresten at det går fint å spraylakkere eller male blomsterpottene? Dette er perfekt om du ønsker en ny farge på dine gamle krukker.