Dette må du tenke på når du innreder badet

Hvilken baderomsinnredning skal du velge? Hva er viktig å tenke på når det kommer til baderomsspeil og baderomsbelysning? Her får du ekspertens beste tips og råd.

Det å innrede et stilfullt, innbydende og praktisk bad, er viktig for ethvert hjem. Baderommet er der vi gjør oss klar til å møte verden, og da bør det være harmoni mellom alt fra baderomsinnredning og baderomsbelysning til antall servanter og smarte elektriske løsninger. Og valgmulighetene for å innrede akkurat det baderommet du og din familie trenger, er mange og inspirerende.

Kine Johannessen er kategorisjef for VVS i Flisekompaniet, og hun har mange gode tips og råd om veien til de beste baderomsløsningene. Og hos Flisekompaniet er gode råd absolutt ikke dyre. 

– Vi i Flisekompaniet har jo et stort utvalg av baderomsmøbler, speil - og baderomsbelysning, oppbevaringsløsninger og ikke minst baderomsfliser. Om du har stor eller liten plass, stort eller lite budsjett - hos oss finner du alt du trenger for å matche din stil og dine behov, forteller hun. 

Video:

Alt du trenger å vite før du innreder badet

Perfekt match mellom fliser og baderomsinnredning

Når du renoverer bad, er det gjerne baderomsfliser som får førsteprioritet. Når dette er på plass, gjelder det å finne en god match mellom fliser og baderomsmøbler. Her har vi gjort det enkelt for deg som kunde å finne løsninger som harmonerer.  

– Hos Flisekompaniet er det enkelt å finne et møbel som passer til de flisene du har valgt. Vi har flisprøver som du kan ta med deg rundt i butikken for å finne de møblene som passer best til flisene, forteller kategorisjefen.

Smarte løsninger for oppbevaring

I en travel hverdag er det lett at livet flyter rundt, også på badet. Når du velger baderomsinnredning, er oppbevaringsplassen et viktig element i dette. Mange ønsker godt med skapplass, slik at det blir enklere å holde det pent og ryddig rundt seg. 

– Her kan du velge mellom baderomshyller, høyskap, servantskap, overskap og sideskap. Det er plassen du har til rådighet som avgjør. Som tilvalg kan du velge skuffeinnredninger som gjør det lettere å holde ting på plass i skuffer. En stikkontakt i skuffen gjør at du kan ha føneren plugget inn, og klar til bruk til enhver tid. En enkel men veldig smart tilleggsløsning, forteller hun. 

Skal jeg velge en eller to servanter?

En familie kan være så mangt. Alt fra single og par til større familier, hvor mange skal innom badet og gjøre seg klar for dagen. Det påvirker naturligvis også hvordan du bør tenke når du velger baderomsinnredning.

– Er det mange som skal bruke badet, er det smart å sørge for å ha to servanter. Dobbelt sett med vask gjør at flere kan bruke badet samtidig. I tillegg får du et bredere møbel med mer avstillingsplass. Hos Flisekompaniet har vi, i tillegg til et bredt utvalg av servanter for konsollmontering, mange flotte alternativ for toppmonterte vasker for benkeplater, forteller kategorisjefen.

Også når det kommer til form, farger og materialer på servant har du mange alternativer å velge imellom, forklarer hun. 

– Porselen er et vakkert, tidløst og holdbart materiale. Med det er også mange flotte alternativ i kompositt.

Smarte valg av speil og baderomsbelysning

Belysning og speil påvirker romfølelsen i stor grad. Har du et lite bad, kan det være smart å velge et stort speil. Da virker badet større. Du kan også kombinere speil og belysning med stort hell.

– Vi har speilløsninger både med og uten belysning hos Flisekompaniet. Belysning over, under og inne i møbler er også en mulighet. Enkelte lyskilder kan dimmes. På den måten kan du skape ulike stemninger - alt etter behov. Et mer praktisk aspekt ved sidebelysning på speilet, er at det er godt egnet for dem som vil ha godt sminkelys, forteller Kine.

Men ifølge kategorisjefen er det sjeldent at speilbelysning er tilstrekkelig for å gi et godt og riktig lyssatt bad. Da bør du sjekke ut Flisekompaniets utvalg av tilleggsbelysning.

Trenger du inspirasjon eller mer informasjon er det bare å gå inn på Flisekompaniets nettsider eller besøke Fliskekompaniets nærmeste avdeling. Vi står klare til å hjelpe deg med alt fra faglig tips og råd til kreative innspill slik at du får en mest mulig smidig vei frem mot ditt drømmebad.