Dette må du tenke på når du innreder badet

Hvilken baderomsinnredning skal du velge? Hva er viktig å tenke på når det kommer til baderomsspeil og baderomsbelysning? Her får du ekspertens beste tips og råd.

Runar Olsen er kategorisjef for VVS i Flisekompaniet, og han har mange gode tips og råd om veien til de beste baderomsløsningene. Og hos Flisekompaniet er gode råd absolutt ikke dyre. Under finner du 4 gode tips som er viktig å tenkte på når du skal skape ditt drømmebad.

1. Perfekt match mellom fliser og baderomsinnredning

Når du renoverer bad, er det gjerne baderomsfliser som får førsteprioritet. Når dette er på plass, gjelder det å finne en god match mellom fliser og baderomsmøbler. Her har vi gjort det enkelt for deg som kunde å finne løsninger som harmonerer.  

– Hos Flisekompaniet er det enkelt å finne et møbel som passer til de flisene du har valgt. Vi har flisprøver du kan ta med deg rundt i butikken for å finne de møblene som passer best til flisene, forteller kategorisjefen.

2. Smarte løsninger for oppbevaring

I en travel hverdag er det lett at livet flyter rundt, også på badet. Når du velger baderomsinnredning, er oppbevaringsplassen et viktig element i dette. Mange ønsker godt med skapplass slik at det blir enklere å holde det pent og ryddig rundt seg. 

– Her kan du velge mellom baderomshyller, høyskap, servantskap, overskap og sideskap. Det er plassen du har til rådighet som avgjør. Som tilvalg kan du velge skuffeinnredninger som gjør det lettere å holde ting på plass i skuffer. En stikkontakt i skuffen gjør at du kan ha føneren plugget inn, og klar til bruk til enhver tid. En enkel men veldig smart tilleggsløsning, forteller han. 

3. Skal jeg velge en eller to servanter?

En familie kan være så mangt; Alt fra single og par til større familier, hvor mange skal innom badet og gjøre seg klar for dagen. Det påvirker naturligvis også hvordan du bør tenke når du velger baderomsinnredning.

– Er det mange som skal bruke badet, er det smart å sørge for å ha to servanter. Dobbelt sett med vask gjør at flere kan bruke badet samtidig. I tillegg får du et bredere møbel med mer benkeplass. Hos Flisekompaniet har vi, i tillegg til et bredt utvalg av servanter for konsollmontering, mange flotte alternativ for toppmonterte vasker for benkeplater, forteller kategorisjefen.

Også når det kommer til form, farger og materialer på servant har du mange alternativer å velge imellom, forklarer han. 

– Porselen er et vakkert, tidløst og holdbart materiale. Men det er også mange flotte alternativer i kompositt.

4. Smarte valg av speil og baderomsbelysning

Belysning og speil påvirker romfølelsen i stor grad. Har du et lite bad, kan det være smart å velge et stort speil. Da virker badet større. Du kan også kombinere speil og belysning med stort hell.

– Vi har speilløsninger både med og uten belysning hos Flisekompaniet. Belysning over, under og inne i møbler er også en mulighet. Enkelte lyskilder kan dimmes. På den måten kan du skape ulike stemninger - alt etter behov. Et mer praktisk aspekt ved sidebelysning på speilet, er at det er godt egnet for dem som vil ha godt sminkelys.

Men ifølge kategorisjefen er det sjeldent at speilbelysning er tilstrekkelig for å gi et godt og riktig lyssatt bad. Da bør du sjekke ut Flisekompaniets utvalg av tilleggsbelysning.