Gjør et godt valg av fliser til badet

Små fliser, store fliser eller mosaikk? Ved valg av fliser til badet er utvalget så stort at det kan være vanskelig å velge flisene til drømmebadet ditt. Her er noen tips og råd før du starter flisleggingen.

Går du med tanker om å pusse opp badet? Før du starter oppussing av baderommet er det viktig at du tenker deg godt om, planlegger og gjør et godt valg av fliser til badet.

Viktig ved valg av fliser til badet

Hvilken stil passer deg best og hvilke baderomsfliser skal du da velge? Liker du klassiske og moderne fliser eller er det mer det urbane uttrykket som passer deg? Har du sans for den skandinaviske stilen eller vil du ha et bad som oser av hotell og spa?

I tillegg bør valg av fliser til badet gå ut fra både form, størrelse, farger og utseende på flisene som står til utformingen av selve baderommet.

Hos Flisekompaniet finnes det et hav av muligheter når du skal velge fliser til ditt nye bad. Her finner du fliser til gulv og vegger i mange ulike former, farger, størrelser og prisklasser. Du kan velge mellom store fliser og små fliser, heksagonfliser, kvadratiske fliser, rektangulære fliser, mosaikk og fiskebein. Utvalget er enormt.

Men hvordan i all verden skal du gjøre et godt valg av fliser til badet når det er så mye å velge mellom? Her får du en aldri så liten liste med hva du bør tenke på, sjekke og planlegge for å finne de perfekte baderomsflisene til ditt drømmebad:

Video:

3 ting mange lurer på når man skal pusse opp badet

mørkt bad

Planlegg flislegging med gratis tegneprogram

Det kan være vanskelig å se for seg hvordan ditt bad faktisk vil se ut med de ulike flisene du vurderer. Visste du at du kan bestille time for å få 3D-tegnet badet ditt i din nærmeste Flisekompaniet-butikk?

Og med Flisekompaniets gratis tegneprogram for bad kan du legge inn mål og romløsningen for baderommet ditt. Ved et par tastetrykk kan du så teste ut hvordan de ulike flisene vil fungere hjemme hos deg.

Du kan til og med prøve deg frem for å se hvilken fugemasse som vil passe best til akkurat de flisene du vurderer.

– Vi har fått veldig god score på denne løsningen fra våre kunder. Her kan du se om du skal ha store fliser, både på vegg og gulv. Eller om du skal variere med ulike størrelser, mønstre, farger og strukturer for å få et mer spennende uttrykk. Det er bare å la seg inspirere, sier Tommy Fagerhøi. Han er produktsjef i Flisekompaniet og gir her gode råd rundt ulike aspekter ved valg av fliser.

tegne bad

Har størrelsen på badet noe å si når du velger fliser?

Uansett om du vurderer å flislegge et lite bad, eller om du er så heldig at du bor i en bolig med en mer romslig baderomsløsning, er valgmulighetene store hos Flisekompaniet.

– Det er mange som lurer på om de er nødt til å bruke små fliser til små bad. Det er absolutt ikke tilfellet. Store fliser gjør faktisk badet større, spesielt hvis du bruker samme type flis på gulv og på vegg. Har du ikke mulighetene til å bruke store gulvfliser på hele gulvet så har vi selvfølgelig matchende mosaikkfliser, forsikrer Fagerhøi.

Hvordan skal jeg velge fliser til bad med og uten vindu?

Dersom du bor i enebolig eller i en større leilighet har du kanskje vinduer på baderommet, men slik boligutviklingen har vært i Norge det siste tiåret, en trend som fortsetter med full fart inn i 2021, er det flere som bor tettere og smartere. Og gjerne med bad uten dagslys. Men det trenger du strengt tatt ikke å tenke på når du velger farge på flisene.

– Mange tror kanskje at det er best å velge lyse fliser dersom du ikke har vindu på badet, men det er ikke nødvendigvis tilfelle. Med dagens muligheter innen belysning, trenger du overhode ikke styres av dette. Det du derimot kan tenke på er at de blanke flisene reflekterer mer lys enn det de matte gjør, forklarer han.

Hva gjør formen på flisene med romfølelsen?

Bruk av ulike former og størrelser på flisene kan gjøre mye med helhetsinntrykket av badet. Ikke bare skaper det mer spennende løsninger, men det kan også påvirke romfølelsen.

– Det vi kan si at dersom du monterer en avlang flis liggende så vil den "strekke" veggen. Er badet da smalt og langt, vil rommet fremstå enda smalere og lengre. Det man kan gjøre er å bruke en mørkere kontrastfarge på endeveggen, og da gjerne i en annet mønster for eksempel hexagon. Det vil gjøre at den veggen «kommer mot deg», forteller Fagerhøi.

Er billige fliser det samme som dårlige fliser?

Kanskje vil du gjerne flislegge badet, men har et begrenset budsjett. Ifølge produktsjefen hos Flisekompaniet er det mulig å få et flott bad med begrenset budsjett.

– Det trenger ikke å være så stor forskjell på en billig flis og en dyrere flis dersom de er produsert på samme måte og da snakker vi om holdbarhet, brudd- og slitestyrke. Hos oss i Flisekompaniet finnes fliser i alle prisklasser og de rimeligste kan altså være like sterke og tåle like mye som de dyrere variantene, forklarer Tommy Fagerhøi.

Spar penger ved å legge flis på flis

Dersom du har et baderom som ikke er for gammelt, og hvor membran og rørsystemet er velfungerende, kan du enkelt gjøre store endringer ved å legge nye fliser over de gamle flisene. På den måten vil du få en "totalrenovering" av badet til en langt lavere kostnad.

– Dersom man har et relativt nytt bad, og bare ønsker et visuelt løft er det alltid et godt alternativ å gå for flis på flis. Det er ikke noe begrensninger på det. Det som er viktig er at alt må være på stell før du legger noe nytt utenpå, påpeker produktsjefen.

Hvordan får jeg størst mulig kreativ frihet?

Men så er spørsmålet, hva er det da som utgjør prisforskjellene? Her er det snakk om hvor stort utvalg som finnes innen hver serie. Hvor mange ulike størrelser og overflater har du mulighet til å kombinere og matche med hverandre?

Det å kunne mikse samme type flis i for eksempel mosaikk sammen med 60x60 og kanskje også en 30x60 uten å måtte tenke på om alt går opp i størrelse vil også gi et mer strøkent resultat, forklarer Fagerhøi. Dette er også noe flisleggeren setter stor pris på.

– Når man kommer litt opp i prisklasse vil også frekvensen av gjentagende design på flisene være lavere slik at du får et mest mulig naturlig resultat. Det vil altså være langt mellom to fliser som er like. Dette krever mye mer fra produsenten og produksjonen er mye mer avansert med bruk av digital teknologi. Dette vil påvirke prisen, forklarer han.

 

Se vårt store utvalg og finn fliser til ditt drømmebad. 

Vi hjelper deg med å finne riktig flislegger

Når du har fått valgt ut hvilke fliser som skal prege ditt nye drømmebad, så gjelder det å finne håndverkere som gjør flisleggingen på en profesjonell og håndverksmessig god måte.

Vi i Flisekompaniet har avtale med mange dyktige håndverkere landet rundt som hjelper deg med både små forbedringer og totale forandringer. Disse benytter seg alle av høykvalitetsprodukter og tilfredsstiller alle lovpålagte krav til dokumentasjon.

Ta gjerne kontakt med en av våre samarbeidspartnere for en kostnadsfri befaring og et uforpliktende tilbud.