Smarte tips for riktig valg av dusj

Takdusj eller hånddusjsett? Innebygget eller utvendig modell? Klassisk eller moderne look? Her er alt du trenger å vite for å velge dusjløsningen som passer best for deg og ditt bad.

Går du med planer om å oppgradere dusjen? Skal du da gå for en innebygd dusjløsning eller en utvendig dusj? Takdusj eller hånddusjsett? Eller kanskje begge deler? Vil du holde deg til en klassisk dusj i krom? Eller har du lyst på et mer trendy dusjsett i sort matt, sandbørstet stål, messing eller kanskje kobber? Hos Flisekompaniet har vi de løsningene du har lyst på, og her gir vi deg ekspertens tips på hva du bør tenke på når du velger dusjløsning.

Innebygget dusj eller en utvendig løsning?

Hvilke dusjløsning du skal velge bør du ta stilling til tidlig i prosessen. Dersom det er snakk om en større renovering av badet, kan du vurdere innebygget dusjløsning. Det har mange estetiske fordeler forteller Kine Johannessen. Hun er kategorisjef for VVS i Flisekompaniet.

– Innebygget dusj er drømmen for mange og det gir et lekkert og stilrent uttrykk. Men skal du ha innebygget dusj, må du huske å planlegge dette tidlig i prosessen. Utvendig dusj er det derimot enklere å bytte ut, og du er ikke nødvendigvis nødt til å gjøre noe med resten av badet, forklarer hun.

Video:

Smarte tips for riktig valg av dusj

Takdusj, dusjsett med hånddusj eller begge deler

Er du ute etter den gode følelsen av hverdagsluksus, er mulighetene mange - både med en innbygget og utvendig dusjløsning. Og med en hånddusj i tillegg, får du større fleksibilitet.

– En takdusj gir deg ekte spafølelse, mens hånddusj gir ekstra fleksibilitet til både store og små, med muligheter for å justere både høyden på dusjen, samt stråletypen. En hånddusj kan også forenkle renholdet i dusjen. Vi har både takdusjer og hånddusjsett hvor du kan variere mellom ulike stråletyper. Dette kan gi deg en deilig hverdagsmassasje og gjøre det enklere å skylle ut sjampo eller såpe, forklarer kategorisjefen.

Skreddersy dusjløsningen til størrelsen på ditt bad

Norske bad finnes i ulike størrelser og former. Noen er beregnet for par eller singellivet, mens andre bør romme flere. Det er naturlig at du tar utgangspunktet i ditt behov og størrelsen på ditt bad når du velger dusjløsninger.

Det finnes lekre alternativer i alle former og størrelser. Alt fra takdusjer med ekstra stort dusjhode til mer plassbesparende løsninger til mindre baderom. Med hjelp av Flisekompaniets tegneprogram kan du planlegge hvilken dusjløsning som passer best for deg og din familie. Om du skal velge et dusjhjørne, en dusjnisje eller en frittstående dusjløsning - valgmulighetene er mange og varierte.

Klassisk eller moderne stil

Det er ikke bare de praktiske og tekniske løsningene som skal tilpasses ditt behov. I Flisekompaniets sortiment kan du også velge mellom et bredt utvalg av ulik design innen armatur og dusjhoder. Form, farger og materialer på dusj og blandebatterier varierer, fra klassisk krom, til det mer rustikke, forteller Kine Johannessen.

– Krom er en tidløs overflate som mange fortsatt foretrekker, men den største trenden nå for tiden, er sort matt. Det finnes også mange andre lekre overflater, som for eksempel de rustikke fargene fra Primy. Farger på kraner og dusj er en enkel måte å sette et personlig preg på badet.

Tenk helhet mellom dusj og baderomsinnredning

Om du skal oppgradere dusjløsningen, er det en fordel at du tar utgangspunkt enten i eksisterende baderomsinnredning, eller ser oppgraderingen som en helhet, oppfordrer Johannessen.

– Valg av overflate på dusjen bør henge sammen med andre detaljer du har på badet. Slik som blandebatteri, profiler på dusjveggen, håndtak på møbler, samt annet tilbehør som toalettrullholder og knagger. Med et gjennomgående overflatevalg, skaper man en helhet på baderommet, og du kan få din personlige stil, avslutter fagsjefen.

Er du usikker på tilstanden på membran på ditt bad, kan dusjkabinett være et trygt og riktig valg for deg. Hos oss finner du et bredt utvalg av dusjkabinetter å velge mellom.

Flisekompaniet har løsningene du har lyst på.