Smarte tips for riktig valg av dusj

Takdusj eller hånddusjsett? Innebygget eller utvendig modell? Klassisk eller moderne look? Her er alt du trenger å vite for å velge dusjløsningen som passer best for deg og ditt bad.

Innebygget dusj eller en utvendig løsning?

Er du ute etter den gode følelsen av hverdagsluksus, er mulighetene mange - både med en innbygget og utvendig dusjløsning. Og med en hånddusj i tillegg, får du større fleksibilitet.

Hvilke dusjløsning du skal velge bør du ta stilling til tidlig i prosessen. Dersom det er snakk om en større renovering av badet, kan du vurdere innebygget dusjløsning. Det har mange estetiske fordeler forteller Runar Olsen. Han er kategorisjef for VVS i Flisekompaniet.

Innebygget dusj

Innebygget dusj er drømmen for mange og det gir et lekkert og stilrent uttrykk. Men skal du ha innebygget dusj, må du huske å planlegge dette tidlig i prosessen. Utvendig dusj er det derimot enklere å bytte ut, og du er ikke nødvendigvis nødt til å gjøre noe med resten av badet, forklarer han.

Utvendig dusjløsning

Takdusj, dusjsett med hånddusj eller begge deler. Velg det som passer deg best. 

– En takdusj gir deg ekte spafølelse, mens hånddusj gir ekstra fleksibilitet til både store og små, med muligheter for å justere både høyden på dusjen, samt stråletypen. En hånddusj kan også forenkle renholdet i dusjen. Vi har både takdusjer og hånddusjsett hvor du kan variere mellom ulike stråletyper. Dette kan gi deg en deilig hverdagsmassasje og gjøre det enklere å skylle ut sjampo eller såpe, forklarer kategorisjefen.

Velg en dusj som passer din stil

Det er ikke bare de praktiske og tekniske løsningene som skal tilpasses ditt behov. I Flisekompaniets sortiment kan du også velge mellom et bredt utvalg av ulik design innen armatur og dusjhoder. Form, farger og materialer på dusj og blandebatterier varierer, fra klassisk krom, til det mer rustikke, forteller Runar Olsen

– Krom er en tidløs overflate som mange fortsatt foretrekker, men den største trenden nå for tiden, er sort matt. Det finnes også mange andre lekre overflater, som for eksempel de rustikke fargene fra Primy. Farger på kraner og dusj er en enkel måte å sette et personlig preg på badet.

Skreddersy dusjløsningen til størrelsen på ditt bad

Norske bad finnes i ulike størrelser og former. Noen er beregnet for par eller singellivet, mens andre bør romme flere. Det er naturlig at du tar utgangspunktet i ditt behov og størrelsen på ditt bad når du velger dusjløsninger.

Det finnes lekre alternativer i alle former og størrelser. Alt fra takdusjer med ekstra stort dusjhode til mer plassbesparende løsninger til mindre baderom.

Før du setter i gang er det viktig at du kjenner tilstanden på membranen på ditt bad. Er du usikker på tilstanden på membran på ditt bad, kan dusjkabinett være et trygt og riktig valg for deg. Hos oss finner du et bredt utvalg av dusjkabinetter å velge mellom.

Flisekompaniet har løsningene du har lyst på.

Video:

Smarte tips for riktig valg av dusj