Vedlikeholdsfritt og naturlig med fliser

Da familien på fire skulle pusse opp uteområdet sitt var valget enkelt. De ville ha noe som både var enkelt å legge og enkelt å vedlikeholde. Valget falt på flisheller. Det gir terrassen et nytt og moderne preg, og skaper en helhet rundt uteområdet.

Større plass i hverdagen

Terje Skarpnord og Helene Flesjø bor i en arkitekttegnet funkisvilla i Son. Tidligere lå det en gammel trehytte der, som ble fjernet til fordel for den nye villaen.

Nå lever paret et helt nytt liv, hvor terrassen og uteplassen har fått en større plass i hverdagen deres. Det kan de i stor grad takke terrasseflisene for.

– Vi vurderte litt ulike løsninger. Vi så blant annet på både terrassebord og skifer, men bestemte oss tidlig for å gå for flisheller.

Vi tok kontakt med Flisekompaniet og fikk bekreftet at dette var en veldig god løsning for oss, og dermed var valget tatt, forteller Terje.

Et naturlig valg med flisheller

Med terrassen følger en spektakulær utsikt over Jeløya og Oslofjorden. En slik utsikt fortjener en spektakulær terrasse.

– Vi valgte flisheller på terrassen fordi det er naturlig, og smelter sammen med omgivelsene rundt. Hele huset og terrassen får en helhet, og det var veldig viktig for oss, forklarer Helene Flesjø.
Flisene gir også en veldig god og behagelig tekstur til terrassen, og passer perfekt for når det blir vått ute.

 – Vi er også veldig fornøyde med at flisene ikke oppleves glatte. Spesielt i området med mye vann, som rundt bassenget, sier Helene.

Valgte vedlikeholdsfritt

Med en utsikt som dette er det naturlig å ville få så mye som mulig ut av terrassen sin. Så fort gradestokken kryper oppover mot et tosifret antall varmegrader blir terrassen derfor tatt i bruk. Da er det godt å vite at terrassefliser tåler mye slitasje og krever ekstremt lite vedlikehold.

– Vi var veldig opptatt av at det skulle være vedlikeholdsfritt. Vi tenkte at dersom valget falt på for eksempel terrassebord ville det fort bli mye oljing, spyling og skrubbing, sier Helene. 

En slik hverdag ønsket de i det lengste å unngå. Nå består vårrengjøringen på terrassen i å for det meste å spyle vekk litt blader og støv som har lagt seg siden høsten.

Det er som Flisekompaniet selv sier det. En løsning du har lyst på.

-Helene Flesjø

Enkel montering

Å legge fliser kan på mange virke som en vanskelig jobb, men du trenger ikke mye for å komme i gang. Ved hjelp av såkalte pidestaller kan du montere flisene svevende over underlaget. Disse kan monteres på alle stabile underlag, være seg stein, terrassebord eller bar bakke.

– Systemet er veldig enkelt. Du må bare være nøye med å justere høyden på pidestallene, slik at flishellene blir liggende i vater. Sørger du for at det blir gjort riktig er resten en smal sak, forklarer Terje.

I motsetning til fliser du legger innendørs, hvor du må frem med både lim og fugemasse, er terrassefliser fra Flisekompaniet svært enkelt å legge selv. 

– Vi har lagt flisheller på både betong og grus, men vi ser at det kanskje er det aller beste om flisene får fast underlag under. Det gir en bedre stabilitet på flisene, legger Helene til. 

Flisekompaniet som leverandør

Det var ifølge ekteparet ingen tvil om hvem de ønsket som leverandør av flishellene på terrassen. Flisekompaniet i Moss har vært en sparringspartner under hele prosessen, og sørget for en ryddig og god levering og oppfølging.

– Flisekompaniet har vært virkelig hjelpsomme, og skilte seg ut på både kvalitet og konkurransedyktige priser. Nå har vi hatt flishellene i tre år, også gjennom veldig kalde vintre. Ingen er sprukket eller skadet. Det er et godt tegn, mener Terje. 

Helene er enig med mannen sin, og legger til at utvalget fliser var en viktig faktor når de skulle velge leverandør. 

– De har jo også et veldig stort utvalgt av fliser, og så er butikkene deres tilgjengelig over så store deler av landet. Og kvaliteten er det garantert ikke noe å si på, sier hun.

Flisheller - et riktig valg for hele familien

Ekteparet har med valget av terrassefliser fått naturen inn på terrassen, som har blitt et naturlig samlingspunkt når solen skinner.

– Dette er blitt det stedet vi bruker oftest som familie. Rustikk, eleganse og et brukervennlig terrassedekke gjør rett og slett hverdagen bedre. Og ikke minst er det en løsning som krever minimalt med vedlikehold, konkluderer Terje. 

– Det er som Flisekompaniet selv sier det. En løsning du har lyst på, avslutter Helene. 

 

Se vårt utvalg av flisheller og tilbehør her. 

Hos Flisekompaniet finner du et stort utvalg av fliser for enhver smak og stil