Skap ditt eget uttrykk med fugemasse i farger

Fugene er ikke lengre det det en gang var - et nødvendig onde du måtte smøre mellom flisene dine. I dag er fuger et designelement, og du kan i stor grad velge hvilket uttrykk du vil de skal tilføre rommet ditt.

Spennende farger på fugene skaper unikt uttrykk

En enkel måte å sette et personlig preg på veggen din er å velge en fugemasse med farger. Farger på fugemassen gjør at fugene får mer liv og karakter enn de tradisjonelle grå fugene de fleste er vant til. Hvordan du ønsker å sette sammen flisene dine er helt opp til deg, og her er det kun fantasien som setter grenser.

Du kan enten velge en farge som går ton-i-ton med flisene, og på den måten skape et elegant og rent uttrykk. På den andre siden av skalaen kan du eksperimentere med en farge på fugen som står i sterk kontrast til flisene, og slik skape et klassisk uttrykk hvor hvor flisene står tydeligere frem.

Mørke fuger fremhever lyse fliser
Lys fug passer med lys mosaikk

Stor valgfrihet med fugefarger

Hos Flisekompaniet får du fugemasser i alle regnbuens farger og toner. I kombinasjon med et stort utvalg fliser betyr det at du har tilnærmet ubegrensede muligheter til å skape det uttrykket som passer akkurat din smak. 

I tillegg til det store utvalget i farger, kan du også velge å tilføye luksuriøse effekter til fugene dine. Med metallglitter i gull, kobber eller sølv krydret inn mellom flisene skaper du en fantastisk og elegant kombinasjon. Du står fritt til å velge mellom fin- eller grovkornet glitter, som tar overflaten til et nytt nivå.

Mørke fuger skaper harmoni med mørke fliser og kontrast mot hvite fliser
lys fug fremhever mørkere fliser

Ulike typer og materiale

Du kan også velge mellom forskjellige typer fugemasse. Hos Flisekompaniet finner du fugemasse i sement og epoxy. Du kan også få silikon til hjørner og overganger i tilsvarende farge som resten av fugene. Hver type fugemasse har fordeler og ulemper ved seg, så det er nyttig å vurdere hva du trenger til ditt prosjekt.

Smale eller brede fuger?

I dag kan du, i tillegg til farge og konsistens, i stor grad velge hvor brede eller smale du vil at fugene dine skal være. Mange av flisene som produseres i dag, produseres med så høy presisjon (rektifiserte fliser) at de kan legges langt tettere enn tidligere. Det betyr mindre fugemasse for å rette opp ujevnheter i flisen. Samtidig produseres det fliser i langt større formater enn tidligere, som også gjør at det trengs mindre fugemasse.

Smal fug med rettskåren flis Ergon Lombarda, Bianco
smal farget fug

Stikk innom Flisekompaniet for en hyggelig handel

Det er med andre ord langt mer valgfrihet rundt hvordan du vil bruke fugemasse i dag enn tidligere. Fugemasse kan både brukes som et unikt designelement, eller du kan i stor grad skjule de med smale fuger og like farger på flis og fug.

Hos Flisekompaniet finner du alt du trenger av fliser, fugemasse, innredning og tilbehør. Se også våre tips og råd til hvordan du skal rengjøre fugene dine.

Husk også på på avhendingsloven. Vi anbefaler på det sterkeste at du innhenter og tar vare på dokumentasjonen på alt som blir gjort. Bruker du håndverkere anbefalt av Flisekompaniet vil dokumentasjonen legges inn i Boligmappa av håndverkeren, og ligger klar der når du en dag skal selge.

Sjekk ut utvalget vårt og bli inspirert av løsninger du har lyst på.