Naturstein

Filter

Naturstein

Produkter: 0

Natursteinsfliser gir et taktilt, sobert og elegant resultat som fremstår svært eksklusivt.

I motsetning til keramiske fliser og glassfliser, vil natursteinsoverflaten ha mer struktur og et levende preg hvor hver eneste stein eller flis er unik.


Flisekompaniet tilbyr naturstein av marmor, skifer og kvartsitt for bruk på både gulv, vegg og fasade. Disse bergartene er alle svært slitesterke med høy sklisikkerhet. De er også frostsikre og passer dermed til bruk både innendørs og utendørs.

Natursteinsflisene kommer i ulike former, størrelser og tykkelser. Tykkelsen velges i henhold til underlaget, og om flisene skal ligge i lim eller mørtel.


I produksjonsprosessen blir natursteinsoverflaten bearbeidet til ulik finish: Finslipt, polert eller børstet.

Finslipt naturstein får en jevn og glatt overflate uten at den blir speilblank, og brukes ofte på gulv, benker og i trapper.

Polert naturstein får en mer speilende overflate som i kontakt med vann kan bli svært glatt og egner seg derfor ikke like godt på gulv i våtrom eller entre som kan være utsatt for vannsøl.

Børstet naturstein har en mer ru og ujevn overflate. Disse flisene vil være mer sklisikre og egner seg for eksempel godt i gangen og utendørs.

Børstet, flammet eller blastrert natursteinsflis kan være noe vanskeligere å rengjøre fordi porene tar til seg skitt og støv. Vi anbefaler derfor å behandle flisen med en beskyttende porefyller før den tas i bruk.


I valget mellom ulike steintyper til ulike rom og bruksområder bør du sjekke hvor godt steinarten tåler kjemisk påvirkning, slik som for eksempel vaskemidler. På de fleste flisene av naturstein, anbefales det ofte å bruke rengjøringsmidler spesielt tilpasset natursteinstypen du har valgt.

Sjekk også om steintypen tåler riper og slag, porøsitet og hva slags fargesjatteringer og mønster natursteinen har.