Kjøkken inspirasjon

Da vi flyttet fra St.Hanshaugen til Ullern lagde vi et helt nytt kjøkken. Det gamle kjøkkenet lå i husets underetage men vi ville integrere kjøkkenet i et stort allrom med stue og spisestue i 1.etage.

Kjøkken inspirasjon

For å få det lyst valgte vi minst mulig overskap. Ettersom kjøkkenbenken er 6 meter lang ville jeg at veggen bak skulle fremstå som et smykke i rommet. Jeg brukte lang tid på å bestemme meg for hvilken type flis jeg ville ha. Men til slutt, etter god hjelp fra Ole Bjørn på Flisekompaniet Skøyen falt valget på lyse, klassiske, tidløse metrofliser med fasettkant. Flisene gir et helt spesielt lys i rommet og jeg er veldig fornøyd med valget.

Jeg var litt usikker på om jeg turte å velge marmor på kjøkkenbenken. Marmor ses stadig oftere i trendbildet. Marmor er 100 % naturlig og består primært av kalk og avleiringer fra dyr og planter, som siden har blitt komprimert under stort trykk og varme. Jeg fikk hjelp av Flisekompaniet til å kjøpe de rette produktene for å behandle vår Carrara marmor. Etter 2 år er kjøkkenbenken like fin!

For noen uker siden hadde jeg besøk av Flisekompaniet som gjerne ville titte litt nærmere på kjøkkenet. Du ser flere bilder fra det hyggelige besøket i deres nye kjøkkenkatalog her.

Kjøkkenet er spesialbestilt og satt opp av vår dyktige håndverker. Fargen heter Matrix og du finner den på fargekartet til Jotun. Knottene og kjøkkenkranen er i messing. Jeg liker miksen mellom den kalde gråfargen og tilbehøret i gull.

Foto fra mitt kjøkken: Tone Langbakken

Et annet kjøkken jeg liker godt et kjøkkenet til Grethe med Instakontoen @lottes_hus. Her ser du det tøffe kjøkkenarmaturet fra Tapwell i messing. Grethe har valgt et helt sort kjøkken som er rålekkert sammen med de hvite flisene.

Har du tenkt over hvor mye en kjøkkenkran har å si for total inntrykket på kjøkkenet? Det er forholdsvis enkelt å bytte kran på kjøkkenet og her er noen av mine favoritter fra Flisekompaniet.

Vi malte den slitte parketten med 3 stjerners gulvmaling. Men på sikt kan det hende jeg velger fliser på gulvet. Jeg liker så godt de vakre håndlagde flisene fra Ulvfen. Du kan bruke flisene både på vegg og gulv. Disse flisene finner du også hos Flisekompaniet.