Her er baderomstrendene

Badet er stedet der du startet og slutter dagen. Stadig flere av oss vil ha et personlig bad som også kan fungere som et slags SPA-sted i hverdagen. Trendene går bort fra det strenge og kjølige minimalistiske til det mer varme, personlige og maksimalistiske. Det er mer å velge i enn noen gang når det kommer til fliser. Mosaikk, store fliser, kvadratiske, rektangulære, matte, blanke, fasetterte, møntrede, ensfargede….

Av Marianne Haga Kinder

Store fliser, marmor og naturnære toner står sterkt i trendbildet når det gjelder baderom. Vi ser også en utstrakt bruk av flis brukt som kontraster. Gjerne hvitt mot sort eller flere ulike størrelser og mønstre for å skape en spennende dynamikk i rommet.

Jeg tok en prat med fliseekspert Ole Bjørn på Flisekompaniet på Skøyen. Han kunne fortelle at noen av bestselgerne om dagen er de store flisene som er hele 80×80 cm. Mange tror at ved å bruke store fliser virker rommet mindre men effekten er faktisk motsatt.

Fra mitt “SPA bad” i underetagen. Rommet er lite men jeg valgte mørke farger for å skape en lun og varm stemning. Badekar, fliser og dusjvegger  fra Flisekompaniet. Foto: Tone Langbakken, Empefire.

Armatur i messing gir en fin varme til de kalde fargene. Du ser et stort utvalg her. Foto: Tone Langbakken, Empefire.

Effektfull kontrast mellom rullestensflisene under badekaret og i dusjen og de store grå 60×60 flisene på gulvet. Foto: Tone Langbakken, Empefire. De grå flisene heter Ariostea Limestone Columbina lev.silk. Jeg hadde et hyggelig besøk av Flisekompaniet som skulle gi ut et nytt Flisemagasin.

Jeg tok en tur på Instagram for å finne baderomsinspirasjon. Her kommer noen av mine favoritter. Badet over tilhører @so.very.me.and.home

Foto: @wellendorfs

Foto: @beckiowens

Foto: @beckiowens

Foto by me. Utstilling med Hexagonfliser i 3 ulike fasonger og størrelser. Fra Flisekompaniet i Ski.


Foto: @olivia_angeline_f


Foto: @mitt_paradis

Foto: @interiorbylindawallgren


Foto: @huset_paa_yttersiden

Foto by me. Her er samme flis vist i ulike farger og størrelser. Utstilling fra Flisekompaniet Skøyen. Flisen heter Ergon Architect Resin. Kommer i størrelse fra 80×80 og helt ned til mosaikk i brett på 30×30.

 

Har du lyst til å få mer baderomsinspirasjon? Da kan du lese Flisemagasinet her.