Baderom- og kjøkkentrender

En av de største investeringene vi gjør i hjemmet vårt er på bad og kjøkken. Her kommer årets trender for rommene som betyr så mye for oss. Tekst og foto: Marianne Haga Kinder

Baderom- og kjøkkentrender

Generelt vil vi se at duse pasteller, bruntoner og jordfarger, armatur i messing, kobber eller matt sort vil være fremtredende både på kjøkken og bad. Fargene på kjøkkenet går fra hvitt til lysere farger som beige, grønt eller gråtoner, terrakotta og kamelfarger. Treverket er tilbake og dette er virkelig året for den gylne fargepaletten.

2-1.jpg

Anine fra Villa Von Krogh valgte en spesialbestilt flis fra Flisekompaniet til sitt lekre hyttekjøkken. Dette er en fargenyanse vi vil se mer av fremover og den er et godt alternativ til den hvite metro flisen.

Når det gjelder bad velger fortsatt mange de lyse flisene men de behøver ikke lenger å være helt hvite.

Armatur og tilbehør er gjerne i varme toner. Baderom med industrielt preg der den sorte og hvite flisen utgjør kontrastene er også populært. Stadig flere velger de helt mørke flisene i kombinasjon med varme toner. Vi ser utstrakt bruk av mønster som fiskeben, hexagon eller mosaikk.

Det er heller ikke uvanlig å legge flis i ulike størrelser på et bad for å skape kontraster og gi liv til det mørke. Hvit marmor er fortsatt utbredt men den grønne marmoren kommer på en god 2.plass. Marmor brukes både på flis eller som servant.

3-1.jpg

 

Italgraniti Metaline Iron. Finnes i en rekke størrelser! Mål 59,6×59,6 frostsikker og passer både inne/utegulv/vegg.

4-1.jpg

Grønn marmor fra Ulfven

inspirasjon-bilde-1-1.jpg

Her er gulvet lagt i et tøft fiskebensmønster fra Ulvfen. Legge merke til den mørke innredningen og armatur og dusj i messing fra Tapwell.

Vegg: Refin Graffiti Antracite59,8×59,8. Gulv: Ulfven Indian Green Marmor 7,5×30. Mosaikk: Ulfven Indian Green Hex. 5×5. Møbel: Ballingslöv Bright 120, svart eik lett 

6-1.jpg

7-1.jpg

Hvorfor ikke velge servant i samme finish som armatur! Denne servanten fra Tapwell kommer i 4 ulike farger.

8-1.jpg

Her er det brukt flis i tre ulike størrelser og fargenyanser. Det gir et spennede preg.

Vegg: Italg.Metaline Iron Nat 59,6×119,4. Gulv: Italg.Metaline Iron Nat 59,6×59,6. Dekorvegg: Italg.Metaline Steel Thorn 39×34 Mosaikk: Italg.Metaline Iron Nat 5×5 Møbel: Kame Gama 120 Sort Eik. 

Flere enn meg som har lyst på en fornyelse på badet?