Velg det gulvet som passer for deg!

Her kan du lese om når vår samarbeidspartner Marianne Haga Kinder i @inspirasjonsguidennorge fant sitt perfekte gulv.

Fylte drømmehuset med flis

Da drømmehuset i mur skulle bygges, var ikke Anders Smådal i tvil: Flis overalt, både inne og ute.

Sliten leilighet ble eksklusivt krypinn

- Da jeg kom inn her skjønte jeg med en gang at jeg måtte bare pusse opp hele stedet med en gang, sier Malene og ler.

Funkis-villa fikk fete bad

Thea og Martin har nettopp ferdigstilt sitt drømmeprosjekt: En funkisvilla på Jevnaker med flott utsikt over Randsfjorden.

Nytt nummer av Flisemagasinet

I årets Flisemagasin kan du lese mer om årets trender, nyheter for baderommet. Du får også bli med hjem til noen av våre kunder som viser deg sine nyoppussede drømmeboliger.

- ikke noen A4-hytte

Jan Sprenger var så fornøyd med hytta si i fasadeskifer at han like gjerne bygget én til. – Det er veldig behagelig og rolig – en fantastisk avkobling fra bylivet.

Her er årets trender 2018

De viktigste stikkordene for trendene i 2018 er TRIVSEL, HYGGE, NATUR, IDENTITET

6 tips til innredning av balkongen

Da vi bodde på St.Hanshaugen hadde vi en liten balkong utenfor kjøkkenet. Denne var jeg utrolig glad i. Da vi flyttet fikk vi hage, men jeg er glad over at vi fortsatt har en balkong. Det er nemlig noe helt eget å sitte på en balkong. Der er man på en måte litt mer privat og det blir mer lunt, intimt og koselig. I går hadde vi en nydelig kveld i Oslo og det var så fint å tenne masse stearinlys og sette seg under et deilig ullpledd å nyte den vakre solnedgangen.

Viktige tips og råd til deg som skal legge parkett

Det ligger som oftest en lang prosess bak det å velge et nytt gulv.

Her er baderomsfavorittene

Utvalget av flis er uendelig og våre leverandører kommer stadig opp med spennende nyheter. Nå kan du få fliser der f.eks fossiler, sandkorn og åremønster blir gjengitt på flisen med absolutt nøyaktighet.

Trender

Interiørkonsulent og influencer Marianne Haga Kinder deler sine trendobservasjoner.ven. Marianne trekker frem blant annet naturmaterialer, duse pasteller og sobre jordfarger, men også urbane og røffere trender. Kanskje blir du inspirert til å velge et modig mønster, eller få bekreftet at klassisk og sofistikert er stilen å gå for. Et tidløst baderom trenger i alle fall ikke å bety et kjedelig baderom!

Flisemagasinet

I årets Flisemagasin kan du få masse inspirasjon om oppussing med fliser, tapet, laminat, parkett og veggpanel. Vi gir det også noen gode råd på mixe og matche produkter på badet ditt, så du får løsninger du har lyst på!Klikk på bildet for å lese magasinet.

Ny terrasse på et blunk

I samarbeide med Flisekompaniet fikk jeg en ny terrasse på kun noen få formiddagstimer. Den lille terrassen utenfor kjøkkenet trengte sårt noen nye fliser. De smarte flishellene fra Flisekompaniet kan legges rett på treplatting, grus og gress og du trenger ikke å fuge.

Vi flislegger kjøkkenet!

Vi har endelig et relativt funksjonelt kjøkken, men det ser jo litt nakent ut. På tide med fliser over benken! En enkel jobb som gir mye. Se forvandlingen i videoen lengst ned i innlegget! Her kan du se hele flisleggingen og hvordan du gjør dette på 3 minutter!

Her er baderomstrendene

Badet er stedet der du startet og slutter dagen. Stadig flere av oss vil ha et personlig bad som også kan fungere som et slags SPA-sted i hverdagen. Trendene går bort fra det strenge og kjølige minimalistiske til det mer varme, personlige og maksimalistiske. Det er mer å velge i enn noen gang når det kommer til fliser. Mosaikk, store fliser, kvadratiske, rektangulære, matte, blanke, fasetterte, møntrede, ensfargede….

Boligmappa.no – boligens servicehefte

Boligmappa.no er boligens servicehefte på nett. Tjenesten er helt kostnadsfri og fri for reklame. Eier du et hus, leilighet eller hytte er denne allerede registrert!

Lag ditt nye rom i vårt showrom

I vårt showroom kan du selv velge de flisene du ønsker på vegg og gulv og få et realistisk bilde på hvordan rommet vil se ut.

Kjøkken inspirasjon

Da vi flyttet fra St.Hanshaugen til Ullern lagde vi et helt nytt kjøkken. Det gamle kjøkkenet lå i husets underetage men vi ville integrere kjøkkenet i et stort allrom med stue og spisestue i 1.etage.

Baderommet, hjertet i huset!

Kan du huske hvordan badet så ut der du vokste opp? En ting er jeg sikker på, det var ganske annerledes enn det badet du har i dag.

Nyttig verktøy for flislegging

Husk riktig størrelse på tannsparkelen, er det små fliser kan 6-8 mm tannsparkel være rett. Større fliser krever større tannstørrelse.

Se utvalget av verktøy
NordicTools

Vaske/fugesett 10l m/svamp og fugebrett

kr 299,-
Besøkt
NordicTools

Tannsparkel soft grip 10 mm

kr 99,-
Besøkt
NordicTools

Murbøtte 20 l

kr 59,-
Besøkt
NordicTools

Meisel 50 mm gu mmigrep

kr 449,-
Besøkt
NordicTools

Fugepistol H 1 Krøger

kr 399,-
Besøkt
NordicTools

Fugekryss 2 mm 250 stk

kr 39,-
Besøkt
NordicTools

Fugesnor 2 mm 20m

kr 69,-
Besøkt

Montolit 26E fliskutter

kr 690,-
Besøkt
NordicTools

Flisetang rett

kr 149,-
Besøkt

Flisemagasinet nr. 8

Inspirasjonsmagasin fra Flisekompaniet. I siste utgaven av Flisemagasinet kan du blir med hjem til interiøreksperten Marianne Haga Kinder som driver inspirasjonsguidennorge. Du får se årets fineste fliser, vi viser deg også flere av våre nyheter til baderom.

Planlegging og oppmåling

Hva som kreves av planlegging har sammenheng med hvor du skal legge fliser og hva det berører av annet arbeid som skal utføres. Det stilles for eksempel andre krav til forarbeidet i våtrom enn det gjør andre steder, men felles for de fleste typer flislegging er likevel at det er viktig å planlegge.

Underlag for flislegging

Det finnes i dag en rekke forskjellige gulvplater av ubrennbart materiale. For eksempel gulvgips, materboard, depronplater osv. Det er viktig at disse limes og skrus fast etter produsentens anvisninger før man eventuelt legger ny flytsparkel eller fliser oppå.

Hvor mye lim og fugemasse trenger jeg?

Se tabellen over forbruket og hvor store tenner flislimsparkelen skal ha.

Gulvvarme

Vi anbefaler å legge gulvvarme under flislagt gulv.

Gulvvarme

F1 Avretting 20 kg

kr 99,-
Besøkt

Materiallære

Fliselim finnes i mange varianter, det samme gjør fugemasse.

Under flisen
F1

F1 Multi 20 kg

Flislim
kr 149,-
Besøkt

Tips om vask av fliser

Hvordan skal baderomsflisene vaskes og hvilken type vaskemiddel passer best?

Slik får du et mer eksklusivt bad

Nå vil vi ha det bra på badet! En oase for kos og velvære, langt utover kjappe morgenrutiner, er det vi ønsker oss. Og potensialet for et bad utenom det vanlige er nærmest uendelige, for nå er utvalget i materialer, baderomsutstyr, belysning og tilbehør enormt.

Fra gammelt og slitt til ekte drømmebad

Har du kjøpt ny bolig og fått et bad på kjøpet som ikke er som du ønsker? Hvordan nå engang drømmebadet ditt ser ut, er det mulig å realisere alle individuelle former og funksjoner enkelt og raskt med Wedi. Kom innom en av våre butikker og få den hjelp du trenger!

Veien til drømmebadet

Med verdens enkleste skisse av mitt lille drømmebad i hånda ble jeg møtt med et stort smil og et fast håndtrykk, da jeg besøkte Flisekompaniet på Skøyen her om dagen.

Enkle grep som fornyer badet

Du trenger ikke å bygge et nytt bad for å for å skape store endringer. Her er noe detaljer som kan gjøre at badet føles nytt.

Tapwell

Servantbatteri EVM 071, Kobber

Servantbatteri
kr 4 395,-
Besøkt
Tapwell

Servantbatteri EVO 071, Krom

Servantbatteri
kr 2 495,-
Besøkt
Tapwell

Servantbatteri (for innbygging) BOX 008, Messing

Innbygging
kr 8 795,-
Besøkt
Tapwell

Servantbatteri (for innbygging) BOX 008 "Square", Krom

Innbygging
kr 6 595,-
Besøkt
simplehuman

Pedalbøtte 4,5L Retro, Sort

Pedal- og søppelbøtter
kr 549,-
Besøkt
simplehuman

Pedalbøtte 4,5L Retro, Rød

Pedal- og søppelbøtter
kr 549,-
Besøkt

-20%

Sealskin

Såpedispenser Doppio, Hvit/Coral

Baderomstilbehør
Før: kr 199,-
Nå: kr 159,-
Besøkt

-20%

Sealskin

Toalettbørste Doppio, Hvit/Coral

Toalett tilbehør
Før: kr 299,-
Nå: kr 239,-
Besøkt

Sementfliser fra Ulfven

Les denne veiledningen før du, eller din håndverker, starter leggingen av håndlagde sementfliser fra Ulfven.

Legging og vedlikehold
Ulfven

Lilly

20x20 cm
kr 1 250,- pr. m²
Besøkt

Legge fliser over kjøkkenbenken

Tips og råd på hvordan du selv kan legge fliser over kjøkkenbenken.

Gjør jobben selv
Cesi

Talco Diamantato 7,5x15

7,5x15 cm
kr 899,- pr. m²
Besøkt
NordicTools

Flisetang rett

kr 149,-
Besøkt

Spør eksperten

Kanskje du finner svare på det du lurer på her, om ikke er våre fagfolk klar til å gi deg svar på spørsmål rundt våtrom og flislegging.

Spør eksperten

Montolit 26E fliskutter

kr 690,-
Besøkt
NordicTools

Nordic Vannsag 450W

kr 499,-
Besøkt

Legge fliser i tørre rom

Svært mange underlag bør grunnes før du går løs på selve flisleggingen. Dette gjøres for å impregnere veggen mot fuktighet, eller for å skape bedre heft for flislimet.

Fliser kan du legge selv

Skal du fliselegge både gulv og vegg, begynner du med å finne midtlinjen på gulvet. Det gjør du ved å finne midten på både lengde og bredde og lar linjene danne en 90 graders vinkel midt på gulvet.

Jeg vil ha kvalitet og et tidløst design

Sammen med forloveden og sin lille sønn bor Linni Meister i et hus nær Voksenåsen. Den romslige leiligheten utstråler en fin blanding av det ujålete hjemmekoselige og det stilig elegante.

– Vi skal ha noe for alle

Flere av Norges største varehus er svenske. De huser alt fra puter, kjøkkenutstyr og blomster, til større godbiter som ferdige kjøkkeninnredninger og stueløsninger.

Betong og sement – tidløs enkelhet

Betongens enkelhet møte kunstnerisk kvalitet. Kolleksjonen vår henter inspirasjon fra modern arkitektur.

-Jeg skaper min egen personlige stil

Jeg merker det med en gang jeg kommer inn leiligheten hennes. Kristin Hippe er en dame som vet hva hun vil ha. Alt fra flisvalget på baderommene til stil og detaljer i stua og det åpne kjøkkenet – personlig og særeget tvers igjennom.

Compact living på Tåsen – fint lite!

I april fortalte vi om Compact Living-konseptet til Trygve Andreas Hirsch og hans familie på seks. Da var det mye arbeid som gjensto før de kunne flytte inn på snaue 65 kvadratmeter på Tåsen i Oslo. Nå, åtte måneder senere, fremstår leiligheten som både ferdigstilt og veldig godt innbodd.

5-roms leilighet på 65 kvadrat, er det mulig?

- Velkommen til vårt nye hjem, eller det som skal bli vårt nye hjem! Trygve Andreas Hirsch forteller at de overtok den 65 kvadratmeter lille leiligheten på Tåsen etter en eldre dame. Leiligheten var en klassisk 3-roms fra 50-tallet med ordinær planløsning.