Terrassefliser til uteplassen: Alt du trenger å vite

Med terrassefliser, som flisheller eller fliser til uteplassen, kan du enkelt gi terrassen et kraftig løft. Å legge terrassefliser er dessuten enklere enn du skulle tro. Flisheller legges på pidestaller over det gamle gulvet, og du trenger verken lim eller fug.

På denne siden har vi samlet alle våre beste tips og triks til hvordan du kan gjøre uteplassen og terrassen din til sommerens store høydepunkt. Husk også at du kan spørre oss om hjelp i en av våre butikker, eller ta en titt på vår YouTube-kanal

Den beste måten å planlegge for terrassefliser

Når du skal planlegge fliser til uteplassen er det lurt å tenke gjennom hva den faktisk skal brukes til. Hvordan er for eksempel solforholdene der du skal legge fliser? Her vil fargen på flisene spille inn, for mørke fliser blir veldig varme i sola. Husk derfor at jo lysere farge, jo lavere temperatur på gulvet. 

Videre bør du tenke gjennom om terrassen har tak eller ikke. Dette har noe å si for om det blir vått når det regner, og derfor hvilken grad av sklisikkerhet du skal velge på flisene dine. Hver flis får en klassifisering som viser hvor sklisikker den er, og du finner under spesifikasjonene på produktsidene.

Husk at du også fint kan velge samme flis inne og ute hvis du vil legge til rette for en helhetlig flyt mellom de to sonene. 

Få et perfekt resultat med terrassefliser

For at du skal få et perfekt resultat på terrassen eller uteplassen din, har vi laget en 5-punktsplan som viser hvordan du legger fliser på balkongen eller terrassen. Følger du disse punktene får du et godt resultat med lang levetid.  

Legg flisheller på terrassen

Flisheller er et perfekt valg til terrassen. Her får du en vedlikeholdsfri løsning som holder seg like fin gjennom hele sommersesongen. Dessuten er det skikkelig enkelt å legge, så en liten innsats kan gi stor effekt på uteplassen din. 

Se bare hvor fint det kan bli etter noen timers innsats: 

Så fint kan det bli med noen timers innsats.

Flisekompaniet har alt du trenger av flisheller

Flisekompaniet har et stort utvalg av flisheller, og vi garanterer at du finner noe som passer akkurat for deg og ditt uteområde. Flisheller passer like godt uavhengig av stilen på huset ditt, og kommer i mange ulike fargetoner. Unn deg en velfortjent oppgradering av uterommet med flisheller fra Flisekompaniet! 

Gjør det meste ut av uteplassen og terrassen

På terrassen, balkongen eller i hagen er det du som er sjefen, og det er du som skal bruke tiden din der. Valgene er dine, og de ulike kombinasjonene og mulighetene er nesten uendelige. En fantastisk måte å gi uteplassen din et personlig preg er å seksjonere den opp med fliser. 

Å tenke på denne måten kan også være til inspirasjon for hvordan du ønsker å utnytte plassen din. Kanskje et flislagt utekjøkken med tilhørende spisegruppe hadde vært midt i blinken? Med inndelte soner vil området virke mer ryddig, og det er med på å skape en større opplevelse av uteplassen din. 

Finn inspirasjon til fliser ute

Flisekompaniet har alt du trenger av fliser og mosaikk til alle typer prosjekter. Du kan også bestille tegnetimer i butikkene våre. Da får du en detaljert tegning i 3D, hvor du ser resultatet, får opp antallet fliser som må til, samt totalprisen for flisene. 

 

Vi kan også hjelpe deg med å finne flisleggere som følger lovpålagte krav til dokumentasjon.