Sliten leilighet ble eksklusivt krypinn

Da jeg kom inn her skjønte jeg med en gang at jeg måtte bare pusse opp hele stedet med en gang, sier Malene og ler.

Lekkert med mosaikk

På kjøkkenet valgte Malene sekskantede mosaikkfliser i lyse, delikate blåfarger som matcher det øvrige kjøkkenet perfekt. Flisene går helt opp til taket og deler av kjøkkenet har ikke overskap. Dette gir en svært god romfølelse.

Med benker på alle kanter er kjøkkenet svært praktisk og godt optimalisert for den som skal lage mat. En elegant kjøkkenvifte er sentrert i midten i enden av kjøkkenet, og gir en god symmetrii rommet.

-Det første jeg måtte gjøre var bare å få ut alt og begynne helt på bunn. Jeg håpet det skulle være noe slette vegger, men her var det bare sliten strie på alle flater, sier Malene Dahl Olsen fra Hønefoss.

- En av de første tingene jeg gjorde var å ta kontakt med Flisekompaniet. Der fikk jeg god hjelp til planlegging og tegning av løsninger. Jeg skulle ha fliser på både kjøkken, bad og vaskerom.

- Det ble akkurat som planlagt.

-Malene

Malene hentet med seg mange prøver på ulike fliser hjem. Det er noe eget ved å se fliser i rett lys og sammenheng. Ofte kan man se at den flisen som så helt perfekt ut i butikken bryter med andre farger og flater i boligen. Lyset vil også i stor grad påvirke hvordan en flis passer inn. Malene vil derfor anbefale at man tar med seg litt ulike fliser og plasserer dem på de stedene man planlegger å flislegge. Da er det også viktig at man tester med lyset man skal ha når man er ferdig med å pusse opp.

For å sikre en best mulig løsning har Malene spurt og gravd etter gode idéer for løsninger både på kjøkkenet og badet.

- Jeg tror jeg har pratet med nesten alle som jobber på Flisekompaniet i Hønefoss, ler hun. Hun sier at det er viktig å bruke mye tid i planleggingsfasen for å sikre et godt resultat.

- Bare det å få gode tegninger over prosjektet hjelper med å visualisere hvordan den ferdige løsningen blir. For meg var det viktig å utnytte de få kvadratmeterne best mulig slik at rommene virket så store som mulig.

Malene valgte en litt mørkere look på badet. Veggen er kledd med mikrosement med mørkebrune fargepigmenter. Dette gir en rustikk, men samtidig eksklusiv overflate.

- Jeg ville ha det litt mørkt for å få det koselig og lunt. Men samtidig ville jeg ikke ha det for mørkt, så da valgte jeg et lysere gulv, sier hun. Gulvflisene har en lys betonglook som passer utmerket med den litt røffe mikrosementen i veggene.

I dusjen har Malene valgt å bygge ut en liten del av veggen som gjør at hun kan skjule hyller til både såpeflasker og hånddusjen. 

Stjernehimmel

I tillegg til innfelte spotter har Malene lagt en stjernehimmel med fiberoptisk belysning. Dette gir en veldig stilig effekt når lysene dempes.

Over det romslige badekaret er en innfelt nisje med speil. Dette gir nesten følelsen av å ha et vindu i det ellers vindusløse baderommet. Speilet bidrar også til å gi en økt romfølelse.

Malene er også opptatt at vaskerommet skulle være et praktisk og hyggelig rom. Derfor la hun fliser også her.

- Det skal være litt glam på vaskerommet. Det er kjipt å vaske klær, så da kan man i alle fall gjøre det i et litt stilig rom. Derfor valgte jeg å ha glitter i fugemassen, sier Malene og peker på den lille, men effektive detaljen på gulvet.

- Det er vel ikke noen tvil om at det er en jente som har pusset opp her, sier hun og ler. 

- Jeg er veldig fornøyd med sluttresultatet. Badet og kjøkkenet er de to rommene jeg er mest fornøyd med her. Jeg har fått det akkurat som jeg ville. Jeg trengte ikke inngå noen kompromisser, sier Malene fornøyd.

- Det ble akkurat som planlagt.