Fylte drømmehuset med flis

Da drømmehuset i mur skulle bygges, var ikke Anders Smådal i tvil: Flis overalt, både inne og ute.

Anders var opptatt av at drømmehuset skulle tåle å bli brukt – både av hunder, barn og voksne. Det skulle være et hus som ikke krever mye vedlikehold over tid. Derfor har han valgt å bygge selve huset i mur og alle gulv er dekket med flis.

– Hovedgrunnen til at jeg valgte fliser er fordi det er helt vedlikeholdsfritt. Jeg har to hunder og fire bonusbarn som løper rundt. Da er det greit å slippe å tenke på riper og skader i parkett eller laminat. Fliser er veldig praktisk sånn sett, forteller han. Det gir en elegant, varig overflate som er lett å vaske og vedlikeholde.

– Og skulle man i fremtiden få lyst til å endre på noe, så er det bare å legge nye fliser på de gamle. Man kan til og med bare legge parkett rett oppå, sier han.

– Men jeg synes rett og slett fliser er finest.

I stuen falt valget på grå fliser med et spill av naturlig stein. Flisene gir et solid og varig inntrykk, og spillet i steinen gir litt liv til rommet. I soverommet valgte Anders og samboeren en flis som imiterer tre. Flisen har en tekstur som ser ut som ekte tre, men har varmen og holdbarheten til flis.   

drømmehus med fliser

– Moren min syntes de var så fine at det godt kan hende jeg må legge sånne hos henne også, ler Anders.

Anders har gått for vannbåren varme i alle gulv inne.

– Med vannbåren varme så har man det lunt og fint på vinteren. Fordelen med fliser og vannbåren varme er at man får lik temperatur hele året. Temperaturen demper seg ned på sommeren og går opp på vinteren. Fliser fører varme veldig godt.

Anders er selv flislegger og driver eget entreprenørfirma.

– Som proffkunde pleier jeg selv å handle på Flisekompaniet. Jeg pleier også å sende mine kunder til dit, for da vet jeg at de får den veiledningen og servicen de trenger, sier han. Som fagmann vet han også veldig godt hva han gjør når han velger produkter og løsninger.

– Utvendig har jeg gått for flisheller som er lagt løst oppå kiler - uten flislim og fug. De ligger rett på underlaget av sveiset membran. Det er veldig vanskelig å legge store fliser ute uten at det blir problemer senere, forteller han.

fliser utendørs terrasse

Også ute er Anders opptatt av å bruke minst mulig tid på vedlikehold. Fordelen med å legge uteflis på denne måten er at man enkelt kan spyle dem. Vannet vil renne mellom steinen og ned på underlaget som har helling utover. 

– En annen fordel er at man sparer store summer på flislim og fug, samtidig som det er veldig raskt å legge. Det anbefaler jeg alle som skal legge flis ute, sier han.

drømmehus med fliser terrasse flisheller