Fliseeksperten

14 års erfaring fra Flisekompaniet kom godt med da paret sto med helt blanke ark og skulle bygge ny bolig. Resultatet har blitt et funksjonelt funkishus med stram, gjennomført stil.

På Jevnaker ved Hønefoss ligger en helt unik bolig. Det var i 2017 at Even og Tina Thoresen fikk en arkitekt til å tegne huset, og målet var å skape en praktisk, lekker bolig familien på fire kunne bli boende i lenge. 

De startet med andre ord med helt blanke ark med tanke på alt fra rominndeling til materialer, farger, og innredning.

– Det ble mye vanskeligere enn vi hadde trodd, sier Even Liknes Thoresen lattermildt. Han er daglig leder i Flisekompaniet Hønefoss. 14 års erfaring herfra har gitt ham kunnskap og oversikt over det store utvalget av fliser, laminat og baderomsinnredninger.

Dermed ble det også et luksusproblem å finne de helt perfekte løsningene. 

Å bruke tid har vist seg å være smart for huset har blitt et både lekkert og praktisk hjem for familien på fire. 

Flisefint 

Noe av det første som det ble satt fokus på i prosessen, var badene. Huset har hele tre bad, hvorav ett fungerer som vaskerom med en egen praktisk inngang. 

Etter først å ha tegnet inn plassering av rørsystem, toaletter, servanter og alle andre elementer, var det klart for å tegne badene inn i Flisekompaniets fotorealistiske 3D-tegneprogram. Først startet jakten på fliser. 

– I og med at vi bygde funkishus, ville vi ha en litt moderne look også på baderommene. Derfor valgte vi store fliser i 60x60 cm. Videre gikk vi for grått som base, først og fremst fordi det er veldig enkelt å kombinere med andre farger, sier Even, som har lagt alle husets fliser selv.  

Det er flisen RAK Surface Mid Grey Naturale 60x60 som er brukt både i entréhallen og på vaskerommet. 

Vi har fått drømmehuset vi ønsket oss

-Even Thoresen

Gråtoner

På badet i førsteetasje er det brukt Ergon Architect Resin London Smoke Natural på både gulv og vegger, mens badet i andreetasje er kledd i flis fra samme leverandør i fargen Berlin Grey. 

Even forklarer at de var inne på tanken om å velge langt sprekere farger på baderoms-flisene, men at de i ettertid er glade for at de landet på gråtoner.  

–  Sterke farger kan se veldig tøft ut. Samtidig er det store muligheter for at man fort går lei hvis man går helt bananas. 

Da var grått et tryggere valg, sier han. 

Glamorøse detaljer 

Det er riktignok mer enn ett innslag av farger og iøynefallende detaljer som bryter opp og gir rommene en spennende personlig touch. 

På vaskerommet er gipsveggene malt i fargen Warm Blush – en farge som også er brukt i hallen. 

På veggene i stuen og på barnerommet er det brukt Varmgrå, Green Harmony, Linblå og Deco Blue.

Husets sprekeste farge er kanskje den nydelige blåfargen på dekorveggen i dusjen på badet i første etasje. Flisen fra Ston heter Enamel Penny og er i fargen blå matt. 

– Mosaikkleverandøren har mange mønstre og farger, men med tanke på fargen var fokuset å hente igjen blåfargen som er brukt i stuen utenfor, forklarer Even.

Den samme flisen er brukt over servanten på badet i andreetasje, men her valgte paret fargen sort matt. Helt sort er den riktignok ikke, i hvert fall ser det ikke slik ut når det innebygde lyset i speilet er på. 

Da får man inntrykk av at veggen “gløder”, noe som virkelig gjør seg sammen med servantbatteriet. Både dette samt dusjbatteriet og håndklekroken, alt fra Tapwell, er nemlig i lekkert rosegull.

På det andre badet, på vaskerommet og også på kjøkkenet har paret valgt Tapwell-detaljer i matt sort. 

Stilrent

Som alt annet i huset, er også baderoms-innredningene både pene og praktiske på én gang.

– Vi gikk riktignok noen runder her og, spesielt med tanke på hovedbadet. 

Jeg ønsket meg trefarget innredning, mens kona ville ha en mer moderne look, sier Even. Det endte med det siste, og en innredning fra stilrene Iconic Nordic Rooms (INR). 

Den stilige dusjveggen i førsteetasje, samt speilet med integrert LED-belysning på badet i andre etasje, er fra samme leverandør. 

På det andre badet er det valgt innredning i tre fra Kame, men bortsett fra dette og innvendige dører er det ellers ikke mye treverk å finne i funkishuset. Man kan likevel få inntrykk av det.

– Av hensyn til to barn og en hund valgte vi Alloc laminat på stue og kjøkken. Det er veldig slitesterkt og ser ut som parkett, sier Even fornøyd. 

Å bruke fagfolk med kompetanse i alle faser av prosessen, som har kommet med tips og forslag til alternative løsninger og materialer, har hjulpet paret  til å finne de beste løsningene.

– De kronene vi investerte i kompetanse har gitt oss det lille ekstra, og i flere tilfeller også spart oss penger ved at en enklere, men bedre løsning ble valgt. 

Han legger ikke skjul på at det har vært en lang og krevende prosess å bygge nytt, men ville ikke ha vært det foruten.

– Vi synes at det har gått mye bedre enn vi hadde forventet. Det har vært en morsom og lærerik prosess, som utelukkende har vært positiv. 

Når resultatet ble enda bedre enn vi hadde sett for oss, kan vi ikke si annet enn at vi er kjempefornøyde. Vi har fått drømmehuset vi ønsket oss, avslutter han.