Designet sitt eget drømmebad

Etter mange kvelder med kreativ egeninnsats og god profesjonell hjelp og veiledning fra Flisekompaniet på Hamar, har Linn Camilla Braathen endelig fått drømmebadet hun og den vakre sveitservillaen på Stange fortjener. – Jeg må si jeg synes det er blitt et helt nydelig drømmebad. Jeg har brukt mye tid og energi på dette prosjektet, og ser verdien av det nå. Når jeg ser det ferdige resultatet angrer jeg ikke ett sekund, hverken på alle timene med skisser og planlegging, eller på at jeg la litt ekstra penger i budsjettet på de små, men viktige detaljene, sier Linn Camilla.

Sobert og enkelt med utvalgte detaljer

På gulv og vegg på drømmebadet valgte Linn Camilla flisene Nordic Stone Islanda fra Italgraniti i størrelsen 60x60 hvor inspirasjonen er hentet fra Burlington i Nord-England. Flisene har en sofistikert enkelhet og detaljer som gjengir fossiler, sandkorn og åremønster.

På veggen hvor speilene henger, falt valget på Mosaikk Chevron Islanda som gir en kontrast til enkelheten i flisene på gulvet og panelet i taket.

– Jeg er veldig glad i de fiskebensmønstrede flisene. De dekker hele veggen hvor speilene er, og jeg synes det ble veldig lekkert med den tredimensjonale effekten de gir. Jeg er jo også veldig fornøyd med den nye dusjen jeg nå har fått. Det er veldig behagelig med god plass i dusjen, smiler hun.

Mer enn et renovert bad

Som et kråkeslott ligger den vakre sveitservillaen fra 1911. Omgitt av eldgamle, høye trær, en frodig hage og en tilhørende gammel låve. I vinduskarmen ligger gjerne katten Florence og døser. Her har Linn Camilla bodd sammen med sønnen Kasper siden de kjøpte huset i 2013. Nå har Kasper flyttet til Trondheim for å studere. Mye har skjedd med huset siden den lille familien overtok for snart åtte år siden.

– Her har jeg fått restaurert taket, skiftet kledning på hele huset og bygd to tilbygg, begge med egendesignet utskjæringer og vinduer som du faktisk nå kan få kjøpt. Og sist, men ikke minst, har jeg endelig fått meg et lekkert nytt bad.

Fra lite til stort bad

Det nye badet i sveitservillaen er av det romslige slaget. Det står i stor kontrast til situasjonen som rådet de første årene den lille familien bodde i huset.

– Før hadde vi et bittelite bad. Eller mer et knøttebad for å være ærlig. Det var jo ikke vanlig å bruke penger på store bad før i tiden. Men når jeg først skulle designe og bygge noe nytt, ville jeg gjerne slå litt på stortromma, forteller hun.

Dyrisk kreativ

Til vanlig jobber Linn Camilla som veterinær. Men hun er ikke helt som andre veterinærer. I tillegg til å drive eget firma med fokus på hest og stordyr, engasjere seg og jobbe med dyrevelferd, dyrehelse og lokal hjorteoppdrett, er hun en langt over gjennomsnittet kreativ. Det vises i de vakre omgivelsene hun har rundt seg. Ikke minst på badet.

– Jeg har brukt veldig mye tid og energi på å finne de riktige elementene og hvilke farger jeg ville bli fornøyd med. Jeg lekte først med tanken om å gjøre badet i koksgrått og sort, men jeg falt fort ned på at jeg også ville bruke mer lysere farger. Derfor endte jeg opp med å kombinere beige og stenhvitt. Det har jeg ikke angret på.

Smykket i rommet

Badekaret har fått hedersplassen foran baderomsvinduet og er som et smykke i rommet. Det er en hvit drøm av et badekar i en oval form. Linn Camilla er strålende fornøyd med valget.

– Jeg har alltid drømt om et sånt badekar og har vært på utkikk etter det lenge.

Så fant jeg det til slutt, i Danmark av alle steder. Men heldigvis var det uproblematisk å få fraktet det hjem til Norge, og det ble ikke noe særlig dyrere enn om jeg hadde kjøpt badekar lokalt, forteller Linn Camilla.

Og hun vet å nyte litt hverdagsluksus.

– Det er nydelig med et bad når du kommer hjem fra jobb og det er kaldt, eller når jeg har vært på trening. Da er det veldig deilig å bare synke ned i det varme vannet. Tenne et lys og bare slappe helt av. Jeg har jo rett og slett fått mitt eget flotte hjemmespa, smiler Linn Camilla.

Kvalitetsbevisst i alle ledd

Linn Camilla har hele tiden hatt fokus på kvalitet. Både i valg av materialer, men også når det kom til hvem hun ville skulle ta oppdraget med å bygge det nye badet.

– Jeg vet at Flisekompaniet på Hamar har fokus på fliser med god kvalitet. Og jeg er sånn at når jeg først skal endre noe eller bygge nytt, benytter jeg meg at kvalitetsprodukter. Det har jeg gjort gjennomgående i hele restaureringsprosessen av huset, forteller hun.

Men det er ikke bare basert på kvalitet og utvalg av fliser. Linn Camilla har også fått god og faglig støtte gjennom hele renoveringen av badet.

– Flisekompaniet har vært veldig gode på service, og en faglig god støtte under hele ombyggingen av badet. 

De har også tegneprogram for bad som gjør det enklere å planlegge og visualisere hvordan romløsningen vil se ut i virkeligheten, ut fra det designet jeg hadde gjort på forhånd. 

Anders Mass hos Flisekompaniet på Hamar har vært en god sparringspartner for meg. Jeg hadde jo selv tegnet badet fra alle vinkler, men han hjalp meg med å se helheten, forteller hun.

Suksessen ligger i god planlegging

Linn Camilla er mer enn fornøyd med resultatet, og deler mer enn gjerne sine beste råd til andre som skal i gang med lignende prosjekter.

– Bruk god tid på planlegging. Det er det beste rådet, uten tvil. Det er faktisk mer enn halve jobben.

Finn ut hvilke farger som kan fungere best for deg. Se deg om etter produkter som du tenker vil passe inn i helheten. Og så er det jo viktig å holde seg til en stil.

Det er selvfølgelig lov til å mikse litt gammelt og litt nytt. For eksempel å sette inn et gammelt skap som en kontrast til et ellers moderne bad. Men i utgangspunktet er det smart å holde seg hovedsakelig til en stil. Ellers kan det lett bli litt rotete, anbefaler hun.

Magien i de små detaljene

Når du har gjort dine valg, er det viktig å la fagfolkene få gjøre jobben sin. Det er smart å sette av litt ekstra i budsjettet ut over det aller mest nødvendige, ifølge den erfarne oppusseren.

– Bruk gjerne litt ekstra penger på de små detaljene. De flisene jeg valgte var jo litt mer kostbare enn jeg kanskje hadde tenkt, men det har jeg aldri angret på. De gjør noe med helheten.

Det er den lille prikken over i’en, sier en fornøyd Linn Camilla.