Hjemme hos verdens beste skiskytter

Endelig i mål

I løypa er det ingen i verden som klarer å henge med Johannes Thingnes Bø. Stort sett hver eneste gang han setter skiene på startstreken og slenger rifla på ryggen kommer han først i mål. I mål har han også kommet med det helt nye huset sitt, som sto klart rett før sommeren. 

– Det er kjempefint å komme seg ordentlig på plass. Det er jo alltid litt hektisk i den perioden du tar over et nytt hus, for det er mye tid og energi som er brukt på dette prosjektet. Men når vi endelig er ferdig, og vi kan kjenne at vi kan leve i det man har jobbet mot i så lang tid. Det er en drøm rett og slett, stråler Johannes. 

Det har vært en spennende og krevende prosess, forteller Bø, som har vært involvert i alle valgene som er tatt. 

– Vi har fått veldig god hjelp fra Flisekompaniet opp igjennom, men vi har tatt alle valgene selv. Vi har brukt lang tid på research for å finne de beste produktene for oss, forteller han. 

Mange valg og detaljer

For en verdensener som alltid leter etter detaljer, har det nemlig vært viktig å sette seg grundig inn i hvordan huset skulle bli. Detaljer som hvilken farge jorda har der du bor kan være avgjørende for hvilke fliser du bør velge for rom du går inn og ut av med sko. Der bør også teksturen være tenkt gjennom, så det ikke blir glatt å gå på når flisene blir våte. 

 Jeg ble overrasket over hvor mange valg som må taes underveis Fliser er en så viktig del av huset, for du lever med de så tett deg. De skal oppleves behagelig å gå på, men så skal de også se fine ut og passe inn i helheten. Det har vært veldig viktig for oss at vi har fått så god hjelp, sier Johannes Thingnes Bø. 

Fliser er en så viktig del av huset, for du lever med de så tett deg.

-Johannes Tingnes Bø
Flis : CC Motion
Flis : CC Motion

En ny hverdag

Det å komme hjem til huset er blitt en helt ny opplevelse, forteller verdens beste skiskytter. Den rolige og behagelige stemningen han får i kroppen når han går inn døra, skal inngangspartiet ha mye av æren for. Det første som møter oss når vi kommer inn i det nye huset, er nemlig hallen. Inngangspartiet er blitt selve hjertet av huset, med levende materialer som pumper liv og energi inn i bygget. 

Jeg er veldig fornøyd med hvordan det har blitt. Det er så hyggelig å komme hjem. Spilene i taket og de store avlange flisene på gulvet som møter betongveggen og valnøttdøra. Det spillet mellom forskjellige materialer, teksturer og farger blender veldig fint i hverandre. Jeg liker veldig godt den minimalistiske stilen. Også er det jo veldig ryddig her. I alle fall foreløpig, smiler han. 

Marmorfliser på badet

I tillegg til det fantastiske inngangspartiet, er det særlig ett av badene han vil trekke frem som en favoritt i det nye huset. Badet i det spektakulære huset er nemlig kledd i store marmorfliser, som gir rommet en eksklusiv og klassisk stil. 

– Jeg syns at marmorflisene vi har på veggen på det ene badet vårt er så kult. De store, hvite flisene i en så mektig dimensjon syns jeg er vanvittig stilig. 

Flisene fra CC Stones&More er lagt i 360 x 240 big slab-fliser med hvitt marmoruttrykk. På gulvet ligger det mørke fliser i samme serien, som skaper en fantastisk kontrast til de lyse veggene. 

– Valgene vi har tatt har vært for å skape en behagelig følelse, uten for mye sprell. Men vi har jo valgt en god spredning på flisene, med alt fra marmor til fliser lagt i chevronmønster på gulvet i stua. 

Flis : CC Stones&More Cal. Black og Ar. White
Flis : CC Stones&More Cal. Black og Ar. White

Våget å være vågal

Å kunne visualisere resultatet i et tegneprogram før man bestiller, er en viktig del av det Flisekompaniet gir kundene sine. Tryggheten det fører med seg kan gjøre det lettere for kundene å våge noe annet enn det de har sett for seg i utgangspunktet. Det å se hva formatene på flisene har å si for romfølelsen, er også en nyttig erfaring å ta med seg før man velger fliser. 

I et hjem med fliser som skaper mye uttrykk er det ekstra greit å få en følelse av hvordan dette kan bli seende ut. Hjemme hos Johannes er det særlig ett rom som skiller seg særlig ut. 

– På gjestebadet vårt valgte vi en litt spennende variant. Vi har sjakkmønster på gulvet og blå vegger, som skiller seg ut fra resten av huset. Men vi syntes det var fint å kunne bryte opp litt, så det har blitt et veldig fint tilskudd. Vi har fått masse komplimenter på det rommet, forteller han. 

Flis : FI Prestige, Carnico og Statuarietto
Flis : FI Prestige, Carnico og Statuarietto

Gode råd fra Flisekompaniet

Sammen med Flisekompaniet - Studio Bergersen har de alltid kommet frem til de gode løsningene sammen. Det gjelder også når ting ikke gikk helt som forventet, som det av og til gjør under byggeprosesser. Da flisene som skulle legges i garasjen og vaskerommet gikk ut av produksjon på grunn av høye strømpriser og krigen i Ukraina, sto familien Bø plutselig uten fliser, og det kun et døgn før flisleggeren skulle begynne å legge flisene. 

– Vi fikk anbefalt noen forskjellige løsninger av Flisekompaniet. Da slang vi oss i bilen og reiste inn til Oslo for å se på de. Vi måtte jo ha noe som var lagerført, siden vi skulle ha de til dagen etter. Så falt vi veldig for en av flisseriene de hadde plukket ut, som hadde litt mer tekstur og liv i seg. Vi endte rett og slett opp med å bli enda mer fornøyd med den enn med den vi egentlig skulle ha, smiler Johannes. 

Flis: RF Mold
Flis : FR Mold

Hverdagsluksus

Et nytt hus betyr nye muligheter, og med fliser er mulighetene mange. Løsninger som for bare noen år siden var vanskelig å få til er i dag blitt mye vanligere takket være ny teknologi. Å kunne parkere bilen på flisene i garasjen for så å gå tørrskodd inn gjennom en sømløs overgang mellom ute og inne, er noe av det han setter pris på hver eneste dag. 

– Det å tilogmed ha fliser i garasjen er jo litt hverdagsluksus. Å kunne kjøre rett inn i garasjen, hvor snø og vann fra bilen bare drypper rett ned i renna, er veldig fint. Det er så lett å holde det rent og pent. Fliser er rett og slett vakkert, gliser han. 

Fliser er rett og slett vakkert

-Johannes Tingnes Bø

Vi hjelper deg med ditt prosjekt

Hos Flisekompaniet - Studio Bergersen får du all hjelpen du trenger til ditt prosjekt. Ta kontakt med oss eller stikk innom en av våre butikker i dag for en hyggelig prat om hva vi kan hjelpe deg med. 

– Hele prosessen rundt det å se på produktene på nett, møte i butikken, veiledning og problemløsning helt frem til ferdig monterte fliser har fungert så bra, avslutter Johannes Thingnes Bø.