Slik bruker du vårt tegneprogram

Slik bruker du vårt tegneprogram

1. Mål opp hele badet

Fram med målbåndet. Finn mål på vegger og takhøyde.

Mål også vinduer og dører og hvordan de er plassert i rommet.

2. Avløp og vann

Noter deg plassering av vannrør og avløp når du måler opp. 

Den billigste baderomsløsningen vil være å la rørene være der de er. Og dersom du ikke vil flytte på vann og avløp, vil plasseringene tas med i betraktning når du skal velge innredning og plassering av baderomsløsningene og baderomsinnredningen.

Valg av baderomsmøbler, plassering av toalett, dusj og plassering av vask må gjøres utfra plassering av baderomsrørene

Noen ganger må en flytting av rør til for å få planløsningen på badet til å stemme med hvordan du ønsker at ditt drømmebad skal bli.

Kontakt fagfolk hvis du ønsker å flytte rør, både for å se om dette faktisk er mulig, og for å få et prisanslag på en eventuell endring. Det er greit å vite hva som går an å gjøre før du planlegger plassering av baderomsinnredning.

3. Valg av fliser, vegger, gulv og baderomsmøbler

Flisekompaniets gratis tegneprogram for bad gjør det enklere å se løsningene og ta et veloverveid valg av for eksempel fliser, baderomsmøbler, dusjkabinett, servant, skap, speil, baderomstilbehør osv.

Velg fliser for gulv og eventuelt vegger og/eller i våtsoner. Du kan mikse ulike fliser og se hvordan resultatet blir i tegneprogrammet. Til og med fargen på fugemassen kan legges inn.

Her kan du også velge mellom mange ulike baderomsdesign. Dette innbefatter også ulike benkeplater, håndtak, blandebatterier, elektrisk uttak i skuffer, bokser og beholdere, farger på baderomsinnredning og baderomstilbehør osv.

Flisekompaniet har mange baderomsløsninger med kvalitetsprodukter fra blant annet Ballingslöv, Blueprint Bath, INR, Kame og Proffer Satina.

Velg fliser til badet

4. Velg design og detaljer til badet

I tegneprogrammet kan du også velge håndtak, blandebatterier, innmat i skuffer, benkeplater, farger på produktene osv.

Og vil du velge baderomstilbehør ned i minste detalj kan du også bestille dorullholdere, håndkleholdere, knagger, skittentøyskurver, avfallsbøtte for baderommet, tannbørsteglass, såpedispensere og mye mer.

Fordelen med å legge inn detaljene til baderommet, er at du sikrer deg et gjennomgående design på alt av tilbehør. Har du for eksempel valgt kromfarget blandebatteri til servanten, er det finest om krom også går igjen i blandebatteriet for dusj og badekar samt på håndtak på skap og skuffer.

Velg fliser møbler og inventar

5. Tegn badet

Nå er du klar for å tegne badet med alle mål av gulv og høyde til tak. Plasser dør og vinduer med riktige mål.

Er det skråtak plasserer du også det i plantegningen for badet, i tillegg til eventuelle takvinduer.

tegn ditt rom i tegneprogrammet

Showroom-2-ferdig1

6. Innred baderommet

Nå er du klar for å plassere baderomsinnredningen og baderomstilbehøret. Vær obs på hvor vannrør og soilrør er i rommet før du plasserer dusj, servant, toalett og badekar i plantegningen.

Nå kan du flislegge gulvet i plantegningen for badet. Har du valgt fliser for baderomsvegger og våtsoner, legger du også disse inn i baderomsplanleggeren.

Så plasserer du vask, toalett, dusj, badekar, baderomsmøbler, blandebatteri, søppelbøtte, knagger, speil og annet baderomstilbehør du har valgt i Flisekompaniets tegneprogram.

Du kan når som helst gå tilbake på valg i tegneprogrammet og plukke ut flere produkter fra Flisekompaniet som du så plasserer i plantegningen for badet.

Tegneprogrammet for bad fra Flisekompaniet har også en 3D-funksjon som gjør at du enkelt kan dreie plantegningen i alle retninger. Da får du se planløsningen og får et godt inntrykk av hvordan badet ditt vil bli etter oppussing og oppgradering.

Plasser dine valg i rommet

7. Pris og bestilling

I Flisekompaniets baderomsplanlegger får du opp prisen for prosjektet med løsninger for vegger, gulv, baderomsmøbler og alt annet du har tegnet inn. Håndverkertjenester kommer selvfølgelig utenom.

Du finner prisene på dine valg oppsummert under «Sammendrag» i tegneprogrammet for badet. I tillegg får du oversikten på for eksempel antall kvadratmeter og pakninger fliser du trenger til ditt oppussingsprosjekt.

Sammendrag med plantegninger for hele badet, både gulv, alle vegger og 3D-bilde, samt liste med produkter og priser, kan sendes som pdf på e-post til deg.

Du kan også sende tegningen til nærmeste Flisekompani og be om å bli kontaktet angående planløsning og videre hjelp til å få gjennomført baderomsoppussingen.

Last ned sammendrag i pdf-format