Slik fuger du fliser

Vår faglige leder og murmester Jan Eddie viser deg hvor enkelt det er å fuge fliser.

  1. Bland fugemassen etter leverandørens anvisning.
  2. Påfør fugemasse over flisene med et fugebrett. Sørg for å trekke av diagonalt på flisene.
  3. La fugemassen tørke og kjenn etter at fugen er helt tørr.
  4. Vask av fugemassen med en svamp. Vask av diagonalt på flisene.
  5. Etter at du har vasket over første gangen venter du til overflaten er tørr og vasker over en gang til med rent vann.
  6. Nå som fugingen er ferdig er det viktig å tette overganger med silikon. For å unngå søl er det greit å bruke maskeringstape.
  7. Legg på en stripe med silikon ved hjelp av en silikonsprøyte. Spray silikonen med glattemiddel. Dra av overflødig silikon med en pinne eller et annet verktøy. Fjerne så maskeringstapen. Det er viktig å fjerne tapen mens silikonen er fersk, for å bearbeide den slik at det blir pent. Påfør glattemiddel og dra over silikonen med fingeren.
  8. Flisekompaniet har også rengjøring og pleieprodukter som er tilpasset våre produkter.

Fugebredder og -farge

Det er vanlig å tilpasse fugen etter størrelsen på flisene, men du velger selv hvor brede fuger du vil ha. Dette kan kombineres med forskjellige leggemønstre, f. eks. kan du legge 30x60 fliser halvveis over hverandre og på den måten danne et mursteinsmønster. (forbandt).

Det er også viktig å sjekke med vår butikk om det er forskjell på størrelsen på flisene. Det er ikke uvanlig at enkelte typer kan variere med opptil 3 mm. Ved legging av denne type flis må man derfor ha større fuger for å kompensere for flisstørrelsen.

Fargene på fugene har i lengre tid vært grå eller lys grå, men det har kommet mange nye farger på markedet, og du har derfor et stort utvalg å velge fra. Husk at lyse fuger er vanskeligere å rengjøre enn mørke fuger.