Flislim, fugemasse og silikon

Silikon

Våtromssilikon benyttes i hjørner eller ved overganger gulv/vegg. I tørre rom kan også andre fugemasser brukes. På gulv i tørre rom og ute bør du bruke andre elastiske fugemasser.

SE VÅRT UTVALG AV SILIKONER HER

Flislim

Dette limet finnes i mange varianter, som pulver eller som ferdigblandet pasta. Pulverlim, som blandes ut i vann, brukes i våte rom og på gulv i tørre rom, mens pastalimet brukes på mindre flater, som for eksempel over kjøkkenbenken. 

Når det gjelder vannbestandighet, fleksibilitet og hvordan de fester til ulike materialer, finnes det forskjellige flislimkvaliteter. Her må du ha hjelp av en av våre selgere som vet hva du trenger. En god tommelfingerregel er at et godt fleksibelt lim med god klebeevne er det dyreste limet, og det er som regel samtidig det som er lettest å arbeide med. Les bruksanvisningen og bland limet etter den.

OBS! Til lyse marmorfliser skal fliselimet være hvitt, fordi lys marmor er så porøs. Av samme grunn må også underlaget være ensfarget.

SE VÅRT UTVALG AV FLISLIM HER.

Fugemasse 

Fugemasse finnes i ulike farger og kvaliteter. Normalt finnes den i to utgaver. En til smale og en til brede fuger. Sement til smale fuger kalles også finfug, mens den grovere typen sement til bredere fuger også kalles klinkerfug. Det finnes dessuten produkter som går til begge typer. 

Til svømmebasseng og storkjøkken kreves det andre typer fugemasse, det kan våre selgere hjelpe deg med. Til marmor og glassere naturfliser brukes det også spesielle fugemasser for å unngå misfarging.

Fugemasse blir aldri helt tett, derfor er det viktig at det på våte rom er lagt en membran under. Les bruksanvisningen og bruk den mengde vann som er oppgitt. Vask aldri fugene med for mye vann eller med for myk svamp, så unngår du porøse fuger, fargeforskjeller og et dårlig resultat.

SE VÅRT UTVALG AV FUGEMASSER HER