Flislegging - tips og råd til deg som skal legge fliser

Enkel rengjøring, store estetiske variasjonsmuligheter og høy slitestyrke. Det er mange grunner til at så mange velger fliser når de skal oppgradere på hjemmebane.

Flisekompaniets solide utvalg i alt fra baderomsfliser, kjøkkenfliser, gulvfliser, veggfliser, uteflis og flisheller gjør at du kan finne løsninger som passer til de fleste rom, både inne og ute.

Når du kan variere med farger, former, mønstre og strukturer på flisene, får du utallige muligheter til å sette ditt preg på det ferdige resultatet. Om du foretrekker keramiske fliser, natursteinsfliser, mosaikkfliser eller kanskje noen elegante italienske mønstrede fliser, har vi i Flisekompaniet alltid løsningene du har lyst på. Med en dose egeninnsats og gode tips fra oss i Flisekompaniet, kan du fint legge fliser selv.

Hvor kan jeg legge flisene selv?

For mange kan det virke som en uoverkommelig oppgave å skulle kaste seg ut i flisleggingens univers. Men det å legge fliser selv, det være seg kjøkkenfliser, veggfliser eller gulvfliser innendørs eller utendørs, er noe de fleste av oss kan få til med gode forberedelser og kyndig veiledning. Og veiledning kan vi i Flisekompaniet hjelpe deg med. 

Når det kommer til baderomsfliser, er det flere ting å ta hensyn til, så her er det viktig at du har noe erfaring. For mange av oss kan det være smart å overlate flislegging av bad til en fagperson.

Fliser over kjøkkenbenken kan du enkelt og raskt legge selv

Hva trenger jeg av verktøy og hjelpemidler for å legge fliser selv?

Nøkkelen til suksess når du skal legge fliser, er gode forberedelser, godt grunnarbeid og, ikke minst, riktig verktøy og hjelpemidler. 

Start med å klargjøre underlaget. Det er viktig for et best mulig resultat. Her er det for eksempel viktig å få bort både gamle fliser og betongkanter, så her trengs verktøy som hammer, meisel, stålsparkler og slipepapir. Du må også sørge for å rengjøre underlaget, med for eksempel grovrent for å fjerne fett og såperester.

En primer må til for å få et solid underlag, og under selve flisleggingen trenger du blant annet vater, flisekutter, flisesnor og fugepistol. 

Her finner du en fullstendig utstyrsliste, slik at du kan være godt forberedt. Med riktige produkter og gode verktøy vil du lettere lykkes med flisleggingen og få et perfekt resultat.

Alt du trenger å vite for å lykkes med flislegging

Før du kaster deg ut med selve flisleggingen, er det lurt å skaffe en god oversikt over smarte triks samt mulige fallgruver. Vi har samlet mange gode tips og råd i artiklene du finner samlet på denne siden. I tillegg er du selvfølgelig alltid velkommen hos din nærmeste Flisekompaniet-butikk. Her kan du få råd og tips fra våre flinke fageksperter innen flislegging og hjelpen du trenger for å lykkes med ditt flisleggingsprosjekt.