Kule små bad

Det går gjetord om små bad og hvordan de bør innredes. De skal helst være lyse og de skal ha små fliser. I dag har vi gått helt bort ifra dette. Kule små bad kan være akkurat som du vil.

Et lite bad kan bli ditt eget spa med riktig baderomsinnredning

Et lite bad trenger heller ikke være et trangt bad. Med riktig baderomsinnredning og ved å utnytte plassen kan du oppnå følelsen av å være på spa hver eneste dag. 

– Selv et veldig lite bad kan være akkurat like eksklusivt som et større bad. Se gjerne på det som en suite som på et eksklusivt hotell, sier Marianne.

Et smalt skap gir gode muligheter på et lite bad

Selv om du har litt liten plass, behøver du ikke tenke at du ikke har plass til oppbevaring. Prioriterer du plass til et smalt skap er det en gavepakke for små baderom. Her kan man gjerne finne inspirasjon fra naturen. Du kan for eksempel få utrolig fint interiør fra norske produsenter.

– Jeg vil trekke frem norske Linn Bad. De har en del fronter i Eik, som er med å sette et eksklusivt preg på badet ditt. Dette er også veldig lekkert mot både lyst og mørkt bad, sier interiøreksperten.

Små baderomsinnredninger gir mer plass

Også et servantskap kan bli et veldig praktisk møbel på et lite baderom. Velger du et servantskap som er både høyere og dypere enn normalt, men som ikke er så bredt, vil du likevel få god plass til lagring.

– Flisekompaniet har noen veldig gode løsninger fra INR. Disse er ekstremt populære, og med god grunn, skyter hun inn. Selv de minste baderomsinnredningene deres har ekstra stor plass til skuffer og lagring.

Store speil passer perfekt til kule små bad

Har du et lite bad kan det også være en god løsning å gå for baderomsmøbler med speil. Det gjør at små rom virker større. Jo større speil, jo større inntrykk får man av rommet.

– Det er et gammelt kjent triks, men det er absolutt å anbefale å sette av plass til det. Men ekstra smart er det å ha en del plass til oppbevaring bak speilet. Utnytt plassen på badet og let etter smarte løsninger, tipser Haga Kinder.

Mange speil kommer også med LED-lys, som gir spennende muligheter for baderommet ditt. Dette gjør at du kan skape en deilig dempet belysning som gir en opplevelse av et privat spa. Når du derimot skal stå der å sminke deg, justerer du lysstyrken og fargetemperaturen slik du vil.

Lite bad med dusj

Har du et lite bad kan det være veldig kult med en dusjnisje. Hos Flisekompaniet kan du få spesialbestilt dører som passer nøyaktig til det badet man har.

– Da får man utnyttet plassen maksimalt. Hvis man da velger New York-stilen, med hvite fliser, sorte detaljer, litt ruter i døra på dusjen, så er jo det også en stil som veldig mange liker.

Flislegging av små bad

Tidligere var regelen at små bad skulle ha små fliser. Men i dag er det ikke lengre slik. Store fliser, også på små bad, gir et roligere inntrykk. Badet vil egentlig se og oppfattes større ut hvis man velger større fliser. Et godt tips, ifølge interiøreksperten, er 60 x 60 fliser.

– Litt av fordelen med et lite bad er at man har mulighet til å legge litt ekstra i det, siden overflaten er mindre. Du kan komme unna med å velge litt dyrere og mer eksklusive fliser. Da setter du virkelig prikken over i'en, sier hun.

Finn inspirasjon til et lite bad

Et godt tips for å finne inspirasjon er å ta en tur innom en av Flisekompaniet sine butikker. Her kan du prate med våre eksperter på baderomsinnredning. Flisekompaniet er landsdekkende, slik at du enkelt kan ta turen innom nesten uansett hvor du bor i landet.

– Flisekompaniet er veldig gode på utstillingene sine. Der ser man ganske kjapt hva man liker. Man ser ulike fliser og teksturer, og kan stille spørsmål og få hjelp, forklarer Marianne.

Flere av flisene i samme serie finnes nemlig i ulik overflate. Her kan man leke seg litt, og la noen fliser være matte og noen blanke. Dette kan gi en veldig spennende opplevelse av badet når man kommer inn.

Hvilken stil et lite baderom skal ha er opp til deg

Når du skal pusse opp badet ditt er det mange valg å ta. Men et godt tips kan være å tenke på hvilken type vask du ønsker, og om du er glad i gull, bronse eller svart armatur?

– Det er nok noe av det første man kan se etter. Kanskje kan det hjelpe litt å ha noe på plass, slik at man kan velge andre farger ut fra det, tipser interiøreksperten.

Jordfarger

Kanskje vil du rett og slett ha det minimalistisk på badet? Eller kanskje en nordisk stil?

– Det mest trendy akkurat nå er jordfarger. Det nordiske. Da går det gjerne i beige og kremfarger. Lyse toner med inspirasjon fra en sandstrand, hvor du så kan hente det lune treverket inn på badet. Da kan man trygt velge baderomsinnredning i hvitt. Det passer også fint med armatur i bronsefarge. Her finner du mye fint fra både Primy og Tapwell, sier Marianne.

Man kan få armatur i en rekke forskjellige stiler. Fra engelsk herregårdsstil til et mer stramt uttrykk.

– Der er Flisekompaniet ekstremt gode på utstillingene sine. Man får alt samlet der, og da tror jeg fort folk ser hva de liker også, fortsetter hun.

Mørkt eller lyst på et lite bad?

Kule små bad kommer i både lyse og mørke varianter. Det er ingen regler når det kommer til dette. Det eneste du bør tenke på, er å velge fliser i ton-i-ton, altså å holde deg til en fargeskala.

– Da får du mye mer ro og helhet på badet ditt. Du kan gjerne leke deg med teksturer og mønster, men hold deg til ton-i-ton og til samme type flis i ulike overflater. Da vil badet virke større også, fordi du ikke deler det opp i flere deler, forklarer Marianne.

En klassisk og tidløs trend er lys baderomsinnredning, med detaljer i sort. Da er du litt mer over i den trenden som har vært en stund, men som vi absolutt ikke er ferdig med. En slik stil passer perfekt for små bad.

Pusse opp et lite bad for fremtiden

Skal du være helt på den sikre siden, kan det være lurt å gå for en trygg og utprøvd stil. Badet er noe av det dyreste man pusser opp, og det er kjedelig å sitte igjen med noe som er vanskelig å få solgt. Går man for de lyse, rene, klassiske badene, har man gjort et trygt og godt valg. For baderomstrendene endrer seg veldig sjeldent.

– Marmor har vi jo sett i mange år, og det går nok ikke av moten med det første heller. Når det kommer til marmor er det jo ekstrem utvikling på hvordan imitasjoner ser ut. Det er blitt utrolig bra. Så man må jo ikke gå for ekte marmor, forsikrer hun.

Farger kan gjøre små bad kule

Det kan likevel være råkult med et fargerikt bad, med mye mønster og mange detaljer. Men da løper du risikoen med at nestemann som skal overta ikke syns det er like kult. En mulig løsning for de av oss som ikke våger å gå for en for vågal løsning, er å finne farger andre steder.

– Flisekompaniet har jo et stort utvalg av såpedispensere, søppelbøtter, toalettbørster og håndklær i spennende farger. Alle de tingene som er enkelt å skifte ut kan definitivt også være med på å sette stilen på badet, avslutter Marianne Haga Kinder.

Stikk innom Flisekompaniet for en hyggelig handel

Skal du pusse opp badet ditt må du huske på den nye avhendingsloven. Vi anbefaler på det sterkeste at du innhenter og tar vare på dokumentasjonen på alt som blir gjort. Bruker du håndverkere anbefalt av Flisekompaniet vil dokumentasjonen legges inn i Boligmappa av håndverkeren, og ligger klar der når du en dag skal selge.

Hos Flisekompaniet finner du alt du trenger av fliser, innredning og tilbehør til baderommet ditt. Sjekk ut utvalget og bli inspirert av løsninger du har lyst på.

Følg med for mer tips og inspirasjon som finnes på våre inspirasjonssider.