Boligmappa.no – boligens servicehefte

Boligmappa.no er boligens servicehefte på nett. Tjenesten er helt kostnadsfri og fri for reklame. Eier du et hus, leilighet eller hytte er denne allerede registrert!

 

Norske boligeiere bruker mye tid og penger på oppussing og vedlikehold av boligen. Likevel er det lite fokus på det å ta vare på viktig (og verdiøkende) boligdokumentasjon, for eksempel ved en oppussing. Viktige papirer havner i skuffer og skap og har en tendens til å bli borte. Boligmappa.no samler alt dette på ett, sikkert sted.

Boligmappa kan kalles et «servicehefte for bolig». Et servicehefte for bil, slik de fleste kjenner til, har for eksempel liten verdi om bileier har stemplet det selv. På samme måte har et «servicehefte for bolig» mindre verdi om boligeier har stemplet selv. Det er derfor kun seriøse håndverkerbedrifter med kvalifikasjonene i orden som har anledning til å levere dokumentasjon til Boligmappa.

I tillegg til at håndverkere kan levere dokumentasjon direkte i boligmappa di, kan du selv laste opp det du måtte ønske. Eksempler på dette kan være fargekoden på soverommet, kvitteringen på varmepumpa eller type flis som ble lagt på badegulvet.

Følger boligen
Boligmappa.no følger boligen over tid og er tilgjengelig for dem som står registrert som eier. Hvis du flytter, vil den nye eieren overta Boligmappa fra den boligen du flytter fra, mens du overtar Boligmappa til den boligen du flytter til. Overføringen skjer automatisk gjennom synkronisering med Tinglysningsregisteret. På denne måten har du og fremtidige eiere viktig dokumentasjon om boligen lett tilgjengelig – en stor fordel i dag og den dagen du skal selge. For har du full kontroll over servicehistorikken til boligen din, gir du en trygghet til boligkjøperen. Det øker sjansen for en bedre pris.

Finn rett kompetanse
Det er mulig å søke etter kvalifiserte håndverkere i ditt nærområde, og det er kun bedrifter med kvalifikasjonene i orden som dukker opp.

Historien bak Boligmappa.no
Boligmappa.no er resultat av et felles bransjeløft for å forbedre boligeieres tilgang til viktig boligdokumentasjon. Bak boligmappa.no står blant annet Ambita AS, som er spesialist på eiendomsinformasjon og er heleid av Nærings- og fiskeridepartementet. I tillegg er NELFO (Foreningen for EL- og IT-bedriftene), NRL (Norske Rørleggerbedrifters Landsforening) og EFO (Elektro-foreningen) med som eiere. Flere andre faggrupper er også med og støtter og bruker Boligmappa.

Flisekompaniet + Boligmappa
Flislegger som har kjøpt flisene hos Flisekompaniet kan overføre all dokumentasjon rundt jobben til din boligmappe. Du som kunde kan hente ut dokumentasjonen ved å logge deg inn med BankID på boligmappa.no. Her finner du også dokumentasjon fra andre håndverkere som har jobbet på boligen din, samt bilder, notater og kvitteringer du har lastet opp selv.

Boligmappa.no

Brosjyre om Boligmappa.no