Dette trenger du for vask av bad og dusjkabinett

Å vaske badet trenger ikke ta lang tid. Tar du deg tid til å vaske dusjkabinettet innimellom, er mye gjort. Alt du trenger er egentlig en mikrofiberklut og litt kalkfjerningsmiddel. Det samme gjelder for resten av badet. Bruker du noen få minutter hver uke, holder du badet skinnende rent og sparer deg for de avskrekkende skippertakene. Passer du i tillegg på å bruke riktig rengjøringsmiddel, unngår du misfarge på flisene og fugene dine. Hos Flisekompaniet finner du en mengde produkter til rengjøring og vedlikehold som gjør jobben med å vaske bad og dusjkabinett lekende enkelt.

Hvordan vaske dusjkabinett

Badet kan være så strøkent og nyvasket du bare vil, men det hjelper lite når de hvite dråpeflekkene på dusjen får hele baderommet til å se skittent ut likevel. Mange har sikkert prøvd å skrubbe flekkene på dusjkabinettet vekk med såpe og vann, men til ingen nytte. Verken gnukking, gniing eller all verdens skrubbing virker å ha noen som helst effekt. Flekkene virker nesten å ha trukket inn i selve glasset, så godt sitter det. Men frykt ikke, det finnes råd også for deg som kanskje har latt vask av dusjkabinett vente litt vel lenge.

Kalkfjerningsmiddel

Hos Flisekompaniet kan du få kalkfjerningsmiddel ferdig på sprayflaske. Det er akkurat det du trenger for å fjerne kalk og smuss fra badet og dusjen din. Et slikt kalkfjerningsprodukt er et syrebasert rensemiddel som fjerner kalk, sement, salt og rust fra både dusjvegger og dusjkabinett.

Produktet kan fint brukes på glass og rustfritt stål. Men vil du være helt sikker på at overflaten du skal bruke det på tåler det, kan du påføre et lite område først, før du går i gang med de store overflatene.

Hva trenger jeg for å vaske fliser på badet?

Hvordan man skal vaske flisene på badet er ikke noe alle vet, og det er lett å ty til den såpen man har lett tilgjengelig. Skal du vaske flisene på badet er det noen få ting du bør ta med deg på veien videre. Det første er at flisene dine normalt ikke trenger vedlikehold, bortsett fra en vask i ny og ne.

Vanlig såpe og vann på fliser og naturstein vil ofte danne en fet hinne etter at det har tørket. På fliser og naturstein bør du heller bruke pH-nøytrale vaskemidler. Flisekompaniet har heldigvis alt du trenger til daglig renhold av flisene dine. Vi anbefaler deg å bruke produkter fra kvalitetssikrede leverandører. Da er du garantert rene og pene fliser, helt uten misfarger eller skader.

Vask bad med vann

Du kan gjerne gå over flisene på veggen med varmt vann og en mikrofiberklut. Det er nok for å fjerne støv og hudrester som har samlet seg opp over tid. Da unngår du også å lage riper i flisene.

For synlige flekker som ikke går bort kan du bruke litt vaskemiddel der det trengs, evt bruke ett flekkfjerningsmiddel Fila SR/95

Tips til å vaske fuger på bad

Fugene mellom flisene bør du også rengjøre jevnlig, særlig i dusjen. Skippertak egner seg best om bord på båten, ikke på baderommet. For jo lengre du utsetter å vaske fuger på badet, jo vanskeligere blir det å gjøre det ordentlig rent.

Med riktig utstyr og gode rutiner er jobben gjort på noen få minutter et par-tre ganger i måneden.

Impregner fugene

For å holde fugene pene lenger bør du impregnere de. Fila Fugaproof er en vannbasert impregnering for beskyttelse av sementbaserte fuger på gulv og vegg mot forurensing og misfarging.

Hindrer absorbering av fukt og skitt og forenkler renholdet.

Syrlig eller alkalisk vaskemiddel

Alkalisk vil si at vaskemiddelet er basisk, altså med høy pH-verdi. Alkalisk vaskemiddel som klor og salmiakk, fjerner fett veldig effektivt. Vaskemiddel som er sure, altså på den andre siden av pH-skalaen, er effektivt mot kalk. Diverse kalkfjerningsmiddel og baderomsspray for kalk er eksempler på syrlig vaskemiddel.

Vær forsiktig med å bruke klor eller andre alkalisk vaskemiddel, da det kan bleke og i verste fall misfarge flisene og fugene. Pass på å skyll godt av etter at du er ferdig med vaskingen. 

Vaske dusj og fliser med Zalo og eddik

Du kan også ta i bruk noen helt vanlige produkter de aller fleste av oss allerede har hjemme, nemlig oppvaskmiddel og eddik.

Slik gjør du: 

1. Bland sammen én del oppvaskmiddel (for eksempel Zalo) med én del eddik.
2. Hell det på en tom sprayflaske for enklere påføring.
3. Skyld dusjkabinettet med varmt vann.
4.Spray blandingen rett på dusjdørene.
5. La miksen av Zalo og eddik virke noen minutter.
6. Tørk av med en mikrofiberklut.
7. Skyll dusjen godt med vann.

Grunnen til at denne blandingen fungerer så godt, er at eddiken er sur (lav pH-verdi), og dermed løser opp kalkflekker. Zalo er derimot ekspert på å løse opp fett. Kombinasjonen av de to blir derfor en overraskende god løsning for å fjerne kalk fra dusjkabinettet.

Men vær forsiktig med fugene på badet. Syren i eddik er etsende, og kan i verste fall skade fugene. Pass på at fugene er dynket med vann før du begynner, og skyll godt av igjen etterpå.

Flisekompaniet hjelper deg med å holde det rent og pent

Det er mange måter å vaske badet på, og det viktigste er at det blir rent og pent uten å skade flisene på veien. Mye av det du får kjøpt i butikken vil fungere fint, men det klart tryggeste og enkleste er å kjøpe spesialprodukter som er tilpasset fliser og fuger.

Stikk innom en av våre butikker eller se våre rengjøringsprodukter på nett for et rent og trygt vedlikehold av badet og dusjen din. Hos Flisekompaniet finner du alt du trenger av fliser, innredning og tilbehør til baderommet ditt. Sjekk ut utvalget og bli inspirert av løsninger du har lyst på.

 Følg med for mer tips og inspirasjon som finnes på våre inspirasjonssider