Franciskas drømmebad

Det slitte 90-talls badet, som hadde sett bedre dager, ble forvandlet til et nytt og delikat spabad, inspirert av Palma og Toscana

Franciska, du som daglig får og gir så mye interiørinspirasjon. Hvor enkelt er det for deg når du skal innrede ditt eget bad?

Det er alltid hyggelig å innrede for seg selv, for da kan man få det akkurat, eller i hvert fall nesten, slik man vil. Men det er også en utfordring, forteller Franciska. Nettopp fordi jeg ser så menge fine hjem, er det ikke alltid så enkelt å lande på én stil. Det er jo så mye som er fint.

Jeg brukte derfor lang tid på å bestemme meg for hvordan badet skulle se ut. Jeg ønsket et bad som var tidløst og ikke trendy. Jeg ville ha et bad som var fint og spesielt. Men jeg ville samtidig at det skulle være et bad vi kunne ha glede av i mange år fremover.

Det er litt rart, når man går fra å være en familie på fire til å være et par på to. Man får andre behov og prioriteringene blir annerledes. Tidligere hadde barna hele overetasjen, med hver sitt rom og felles bad. Nå når de har flyttet ut, sto plutselig hele etasjen tom. Det var derfor på tide å se litt på hvordan vi nå ønsket å ha det. Inspirert av små boutique-hotell, bestemte vi oss for å slå barnerommene sammen til ett stort rom og lage en liten suite. Badet, som nå virkelig var klar for en make-over, ønsket vi å innrede som et spa-bad.

-@franciskasvakreverden

Inspirert av turer til Palma og Toscana

Det var på en jentetur til Palma at jeg endelig bestemte meg. Vi spiste lunsj på Sant Francesc hotell, som ligger i gamlebyen, og her hadde de gamle Travertinfliser på veggene. De minnet meg om andre koselige turer til Toscana og Roma, og siden disse flisene har holdt seg «trendy» i et par tusen år, tenkte jeg at de var tidløse nok, ler hun. De ble derfor utgangspunktet for resten av badet.

Da jeg begynte å lete etter Travertinfliser fant jeg de flotte Provenza flisene hos Flisekompaniet. Vi har allerede Travertinfliser i gangen vår, og her gjorde vi den feilen at vi valgte ekte Travertin. De har en veldig porøs overflate og er ikke så enkle å holde rene. Da jeg så at dette var keramiske fliser, var jeg derfor ikke i tvil. De har en utrolig flott overflate, som ser ut, og kjennes, helt som ekte Travertin, men de er bare mye enklere å vedlikeholde.

Det er også et ekstra pluss at de kommer med helt rette kanter, slik at man kan legge dem med veldig smale fuger. Jeg likte også at de har store størrelser. Vi valgte 60x120 fliser til vegg og gulv og 90x180 i dusjen. Vi valgte fargen Cream.

Før
Etter
Før
Etter

Praktisk og miljøvennlig

Det var viktig for oss at alt vi valgte til det nye badet, var noe som kunne holde i mange år og som også hadde en tidløs stil. Både med tanke på miljøet, men også for at vi selv kunne ha glede av det i lang tid.

Da vi skulle velge baderomskap ble det derfor Selma Eikestav fra Linn Bad Det kan man få i mange ulike størrelser, vi kunne derfor få det akkurat slik vi ville. Vi kunne også velge en eller to servanter, og det har en flott og ikke minst veldig praktisk topplate i Corian. Eikestavene gjør også at man ikke ser fingermerker. Tror aldri det har vært så enkelt å ha det fint på badet.

Linn Bad har fokus på bærekraft, og de reduserer blant annet svinn ved å svartlakkere eikestavene, som ikke «passer sammen» og bruker dem til en ny variant.

Før
Etter
Før
Etter

Slik får du spa-følelse på badet

Før brukte vi sjelden tid på dette badet. Det var rett og slett ikke særlig innbydende å være her. Men nå etter oppussingen, har det blitt favorittrommet vårt. Det er veldig koselig, etter en lang uke, å tappe vann i badekaret, tenne stearinlys, dele litt bobler og ha litt kvalitetstid sammen.

Her får du Franciskas beste tips til å skape spa-følelse på badet:

  1. Demp belysningen. Bruk dimmer eller skru av lyset og tenn masse stearinlys. 
  2. Spill rolig og avslappende spa-musikk.
  3. Tilsett noen dråper av dine favoritt-eteriske oljer i en diffuser eller tenn et duftlys for å fylle rommet med deilig duft.
  4. Legg frem myke, fluffy håndklær og badekåpe. Det gir en ekstra spa-følelse.
  5. Sett opp et lite område med hudpleieprodukter det kan være ansiktsmaske, skrubb eller lignende.
  6. Isvann med appelsin, sitron, agurk eller lignende er forfriskende og skaper spa-stemning.

Kjøp stilen til Franciska