Active - Unike fliser for bedret helse og miljø

Fliser med unike egenskaper: Bedrer inne og uteklima, hindrer spredning av bakterier, er selvrensende og fjerner vondt lukt.

Det siste året har vist oss alle hvor sårbare vi mennesker er for spredning av nye virus- og bakterier. Utfordringer med forurensing i urbane strøk er også stadig mer påtrengende.

Derfor jobber alle bransjer med å utvikle nye og bærekraftige produkter, som samtidig kan være med på å løse disse utfordringene på en slik måte at det påvirker vårt hverdagsliv på en positiv måte. Uten at det går på kompromiss med de unike kvalitetene og bruksegenskapene til fliser. Og samtidig er bærekraftig og skånsomt overfor naturen.

I flisbransjen har man derfor utviklet nye overflatebehandlinger av de sterkeste og mest slitesterke flisene på markedet, porselensfliser. Denne overflatebehandlingen er utviklet ved hjelp av en ny patentert teknologi som har vist seg å være mer bærekraftig og uten de helseskadelige effektene av den nanoteknologien som tidligere har vært benyttet for å oppnå disse egenskapene. Vi har valgt å jobbe med den patenterte Active-teknologien fra verdensledende produsenten Iris Group og Graniti Fiandre fra Italia.

Teknologi - orientering om forskjeller til andre teknologier/versjoner som er på markedet:

 • Active 2.0 bruker Titandioxid (Tio2) og Sølv i kombinasjon, Sølv er satt til i overflaten på de mikrometriske 
 • TiO2-partiklene. 
 • Sølvet gjør at de fotokatalytiske egenskapene blir mer effektive enn med annen teknologi.
 • Sølvet bidrar også til at den antibakterielle effekten blir mye bedre enn med annen teknologi fordi den krever mye mindre lys og virker også i mørket (redusert effekt)
 • Fungerer nå også med LED-lys, ikke bare UV-lys/Sol som annen teknologi, mer effektiv enn andre versjoner.
 • Active er patentert teknologi av Iris/Fiandre og den eneste med ISO-sertifisering ift antibakterie og antiforurensing effekt.
 • En del produsenter benytter nanoteknologi isteden for mikrometer-teknologi. Nanopartikler som er mye mer skadelig både under produksjon (for de som jobber der), og ved eventuell resirkulering. Dette unngår man med Active sin patenterte løsning.
 • Active sine metaller er permanent integrert i overflaten ved at det brennes inn på 680 grader som del av en andre brenning. Andre systemer bruker en form for belegg som påføres ved 120 grader. Noe som gjør at det ikke blir en permanent integrasjon med flisene og reduserer overflatestyrken, kan lettere slites bort, skade på belegget, og at det slipper når produktet resirkuleres. Dette er ikke tilfellet med Active-overflaten.
 • Flisene vaskes og børstes etter brenning slik at ingen stoffer ligger igjen og overflate/luft.
 • Flisene tåler langt tøffere bruk pga. denne patenterte teknologien.
 • ISO-sertifisert, 100 % resirkulerbar​

Her kan du se noen av seriene vi kan levere med denne unike overflaten:

https://www.granitifiandre.com/porcelain-tile/urban-active

https://www.granitifiandre.com/porcelain-tile/pietra-di-basalto-active

Du finner mer informasjon om produktet og teknologien som benyttes på www.active-ceramic.com