Våre 10 beste porselensfliser

Mye har skjedd med teknologien innen produksjon av fliser de siste årene. Blant annet har man tatt i bruk stadig mer avansert digital printing-teknologi. Resultatet er så naturtro fliser at det nesten ikke er mulig å skille de fra naturstein, som for eksempel original marmor og granitt. Flisekompaniet - Studio Bergersen har et stort utvalg fantastiske fliser, men vi har lyst til å trekke frem ti serier med porselensfliser vi syns er ekstra spennende. Overflaten kjennes ekte, teksturen er naturlig og det er stor variasjon i mønsteret på flisene innad i samme serie. Når flisene i tillegg krever langt mindre vedlikehold, har bedre egenskaper og tåler mer enn naturproduktet de er inspirert av, er fliser ofte et smartere og mer bærekraftig valg. Flisene passer akkurat like godt i lobbyen i et hotell som på badet eller i stua hjemme.

1: Ergon Lombarda

Lombarda er en serie fliser inspirert av den italienske steintypen Ceppo di Gré, som ble gjort populær i Milan på 1900-tallet. Med sine store steingranulater og spennende fargenyanser er dette en veldig trendy flis, med et eksklusivt og naturlig preg. 

Produsenten Ergon har i tillegg til den klassiske grå Ceppo di Gré-steinen laget spennende nye varianter i flisserien, med en mørkere versjon i sort (Nero) , og en lysere flis i hvit (Bianco). 

2: Living Ceramics Bera&Beren

Bera&Beren er en serie inspirert av kalkstein med små steingranulater. Kalkstein, eller limestone, er en veldig populær og tidløs steintype som passer svært godt inn i den nordiske interiørstilen. Med sine varme toner har Living laget en minimalistisk flisserie som gjør seg like godt inne som ute. For uteområdet anbefaler vi flisene med en strukturert overflate. Med naturlig kalkstein som inspirasjon kan serien Bera&Beren skape en kontinuitet mellom det du finner ute, og livet du lever inne. 

Flisene kommer i en rekke fargenyanser. Mellom den lyseste flisen i serien som er nesten hvite og den nesten helt svarte utgaven, kommer flisene i et spekter av grå og varme toner. Serien fåes i tre overflater med ulike strukturer, der den mest solgte er den nydelige semi-matte overflaten. 

3: Italgraniti Nordic Stone

Nordic Stone er en serie porselensfliser som henter inspirasjon fra Burlington-steinen fra nord i England, med innslag av nordisk fargepalett. Med tydelig marmorering er Nordic Stone-seien en spennende og unik steintype, og gjør seg like godt i kafeer, restauranter og offentlige rom, som på et privat baderom. Med sin nordiske sjel gir flisene et elegant og moderne preg på interiøret. 

Italgranitis serie Nordic Stone finnes i fem ulike toner, inspirert av de fem nordiske landene Island, Danmark, Sverige, Finland og Norge. Serien er den mest solgte flisen i Flisekompaniet, og kan også fåes i spennende mosaikk og chevronmønster. 

4: Living Ceramics Kendo

Serien Kendo er inspirert av steinen du finner i Jurafjellene, på grensen mellom Frankrike og Sveits. Tidligere har det vært vanskelig å gjenskape strukturen og detaljene i steiner som jurastein, men med dagens digitalprint får glasuren og overflaten på flisene et helt naturtro mønster. Jurastein er derfor en flistype som er på full fart inn i markedet. Flisene har stor variasjon fra flis til flis, og har et detaljrikt preg med spor av fossiler. 

Kendo kommer i lys, klassisk eller grå farge, og flisene kan fås som semipolert, naturell eller med en sklisikker overflate. 

5: Provenza Ego

Med en miks av granitt og kalkstein gir Ego et stilrent og minimalistisk preg. Her har man hentet inspirasjonen fra en original meksikansk stein med varme toner og små steingranulater. I tillegg finnes spennende dekorer med unike strukturer. Fargene og overflatene passer, til tross for sin opprinnelse på varmere breddegrader, perfekt til den nordiske stilen. 

Serien er blitt en av våre mest populære serier. Flisene kommer i fire forskjellige gråtoner, fra lyst til mørkt. Serien har også en dekorkolleksjon med detaljer i trame, en slags tekstur som minner om vevd tråd. De vanlige flisene kan gjerne kombineres med trameflisene på ulike overflater for å skape nye og spennende uttrykk.

6: Sant’Agostino Unionstone

Serien Unionstone er unike gjengivelser av tradisjonell naturstein, der spesielt Duke White og London Grey fremstår som markedets råeste porselensutgave av ekte granittstein. Granitt er en steintype som i alle år har vært vanskelig å lage gode versjoner av i fliser, men Unionstone er så nært man kommer originalen. Like vedlikeholdsfritt og målnøyaktig som alle andre porselensfliser, men med overflatestrukturen, estetikken og stemningen du ellers bare får med ekte granitt. 

Unionstone kommer i flere ulike overflater som gjerne kan kombineres, og passer like godt hjemme som på offentlige steder. 

7: Saime Ceramiche Frammenta

Frammenta er en moderne versjon av den tradisjonelle terrazzoflisen. Porselensflisene i Frammenta-serien er designet for å enkelt kunne mikse og matche materialer og farger. Det gir endeløse muligheter for interiørdesignere og planleggere. 

Flisene kommer i fire fargevarianter, og to overflater for innendørs bruk i matt eller polert, og en trygg og sklisikker overflate til utendørs bruk. Dette er en porselensflis og er helt vedlikeholdsfri, i motsetning til sin opprinnelige inspirasjonskilde.

8: Emilceramica Tele di Marmo Onyx

Tele di Marmo Onyx klarer å gjenskape en helt spesiell type stein og mineraler, og gir den gjennomsiktige og tredimensjonale effekten som er så karakteristisk for det som er bedre kjent som onyx. 

Tele di Marmo Onyx finnes i svart, blå, grønn, rosa og lys. Med en variert og raffinert fargepalett gir serien et eksklusivt og autentisk løft til ethvert interiørprosjekt. 

9: Atlas Concorde Marvel World

Marmor er en steintype de fleste forbinder med et klassisk og tidløst uttrykk, og Marvel World-serien er intet mindre enn et prakteksempel på dette. Kolleksjonen gjengir blant annet calacatta-marmor på sitt vakreste, med autentisk og naturtro årer og unike detaljer. Marvel World fremmer interiøret i både kommersielle områder og private hjem på en utsøkt måte, og skaper et klassisk og vakkert uttrykk. 

Serien leverer et bredt utvalg porselensfliser i en rekke forskjellige naturtro utgaver av original marmor. I tillegg kommer serien med et stort utvalg baderomsmøbler laget i det samme materialet. 

10: Living Ceramics Blanc

Hvit marmor er ikke bare hvit marmor. Serien Blanc fra Living Ceramics er en elegant og naturlig vakker porselensflis. Med en utrolig naturtro overflate gir flisen en helt unik følelse å gå barføtt på. 

Variantene Calacatta Gold og Statuario Gold er to nye spennende og varmere utgave av tradisjonell marmor. Flisene finnes i en matt utgave samt en halvpolert silkematt utgave.