Velg det gulvet som passer for deg!

Publisert: 21.06.2018

Her kan du lese om når vår samarbeidspartner Marianne Haga Kinder i @inspirasjonsguidennorge fant sitt perfekte gulv.

Det perfekte gulvet er et vesentlig element i hjemmet ditt, og kan nesten sees som et møbel i seg selv. Det riktige gulvet blir en ramme for hjemmet og din personlige smak. Det skal være vakkert å se på, med en naturlig varme og ikke minst sterkt nok til å motstå utfordringene som kan oppstå ved daglig bruk.

Vi valgte Andante Live Pure Børstet Hvit Eik 1-Stav. Live Pure er en ultramatt overflatebehandling som får treet i gulvet til å virke ubehandlet både når det gjelder farge, liv og struktur.

Når vi skulle velge nye gulv brukte vi lang tid på å finne vår favoritt. Du kan lese mer om prosessen her. Valget falt til slutt på et gulv fra Boen Parkett som vi bestilte gjennom Flisekompaniet. Vi valgte et gulv med den helt nye teknologien som kalles «Live Pure.» Live Pure-gulvene gir deg følelsen av et oljet gulv, men du slipper vedlikeholdet. Takket være den unike overflatebehandlingen, beskyttes Live Pure gulvene fra støv, skitt, væske og kjemiske midler. Samtidig som gulvene ser og føles som ubehandlet treverk. UV-stabiliteten er også høyere enn på vanlig lakkerte eller oljede gulv

Nå er det 7 måneder siden gulvet ble lagt og det er akkurat  like fint!  Her har det blitt danset, sølt og lekt og gulvet har virkelig stått til våre forventninger. Vi har behandlet det på den måten vi ble anbefalt og her er de 7 tipsene du bør følge om du har et parkettgulv:

Generelle Regler

 

·         Vanlig rengjøring utføres med en mopp, en børste eller en støvsuger.

·         Bruk riktig rengjøringsprodukt for den type overflate du har (oljet eller lakkert).

·         Hell aldri vann på ditt parkettgulv. Treverket kan svelle opp og dermed påføre skade på gulvet.

·         Benytt anbefalt rengjøringsmiddel tilpasset ditt gulv og overflate med en fuktet gulvklut.

·         Bruk filtknotter på bord og stolben, og på andre gjenstander som kan skrape opp ditt gulv.

·         For stoler med hjul kan du bruke et passende underlag som beskyttelse.

·         I inngangspartier med særlig høy trafikk, bør du plassere en dørmatte for å fjerne skitt og grus.