Gjør uteplassen lekker

Fliser er et godt alternativ når du planlegger uteplassen. Det krever litt mer jobb og koster litt mer enn å rulle ut en kunstig gressmatte eller male betongunderlaget. Men fortjenesten er et gulv som er varig, vedlikeholdsfritt og eksklusivt. En uteplass som er malt eller lagt med treheller trenger vedlikehold etter en vinter eller to. En flislagt terrasse eller balkong er tilnærmet vedlikeholdsfri og evigvarende når du først har tatt jobben med å legge den.

Gjør uteplassen lekker

- I forhold til varighet og verdiøkning av boligen, er flislegging av uteplassen rett og slett en investering, sier produktsjef i Flisekompaniet, Tommy Fagerhøi.

Når uteplassen er en forlengelse av innerommet, er det naturlig å velge fliser som matcher interiøret. 

Vi har et bredt utvalg av utefliser i alle slags størrelser, farger og overflater. De samarbeider med mange leverandører og sitter med ekspertise når det kommer til å legge fliser utendørs. De veileder gjerne sine kunder til å velge riktig materiale.

uteplassen-2.jpg

Det er svært populært å velge naturstein når man pynter opp uteplassen. Skifer kalles gjerne “naturens mesterverk” på grunn av det vakre fargespillet i overflaten og den enorme slitestyrken. Natursteinen er en evig klassiker når det kommer til uterom. Flisekompaniet er et naturlig sted å finne vakker stein.

- Vi har Norges største utvalg i skifer, sier Fagerhøi. Vi kan skaffe skifer fra hele verden.

- Vi tilbyr et stort spekter, og kan skaffe nesten hva det skal være fra våre leverandører. Utenlandsk skifer har like høy kvalitet som norsk, og vi fører KUN garantert frostsikker skifer, sier Fagerhøi.

uteplassen-3.jpg

Til terrassegulvet kan du bruke både rettkantede fliser eller bruddskifer som er steinheller i ulike former og størrelser. Rettkantede fliser skaper linjer som gir et ryddig og forlengende uttrykk. Bruddskifer gir et mer organisk og intimt uttrykk. Spesiallagde trappefliser er også med på å skape en helhet.

Det er en økende trend å bruke skifer på vegger og her har det kommet et spennende produkt som kalles fasade- og interiørskifer. Den er kappet og satt sammen slik at det ser ut som stableskifer. Fordelen er at den kan legges uten fuger, og da slipper man å få såkalt “kalkutslag” nedover veggen – striper med kalk som renner ut fra fugemassen.

- Dette selger vi ekstremt mye av, sier produktsjefen.

Det er litt mer krevende å legge fliser ute enn inne. Man må ta hensyn til vær og vind, og det er viktig å få veiledning om teknikker som fall og limdekning.

Men når jobben først er gjort, har du fått en uteplass som er eksklusiv og vakker og som varer i mange, mange år.