Tenk deg å kunne bo på en golfbane!

Ja, det er faktisk det du gjør hvis du bor i Kjøvangveien ved Soon Golfklubb. Boligene ligger i naturskjønne omgivelser på nordsiden av Son med rusleavstand til de sjarmerende smågatene og det maritime livet i sentrum.

Tenk deg å kunne bo på en golfbane!

Prosjektet består av 4 firemannsboliger over to plan, med romslige og moderne leiligheter med høy standard, prosjektert og bygget av eiendomsutviklerfirmaet Brødrene Thomassen Bygg AS.

Her treffer jeg Stein Bruland, som bor i en av disse flotte leilighetene sammen med samboer Stine. Og jeg er ikke sein om å skryte av det jeg ser, for dette er et fantastisk bomiljø! Tenk deg å våkne til fuglekvitter og lyden av et rent treff på golfballen, for så å åpne terrassedørene og nyte morgenkaffen ute i det grønne.

Stein er strålende fornøyd med leiligheten, og spesielt badet.

Dere bor jo PÅ golfbanen, Stein! Når flyttet dere inn?

– Vi har bodd her siden påsken i år, og vi nyter tilværelsen her på Kjøvangveien Soon Golf, smiler Stein begeistret, som selvfølgelig også spiller golf, som alle de andre naboene.

Både Stein og Stine jobber på Sykehuset i Østfold, han som fagdirektør og hun som forsker.

– Det tar oss 25 minutter å kjøre til jobben herfra, forteller Stein.

– Og det er ikke lange turen inn til Oslo heller. En drøy halvtime med bil, så er vi på Karl Johan.

Stein tar meg med rundt i den flotte leiligheten, og han viser meg et rom han er spesielt stolt av.

Fliser og baderomsmøbler fra Flisekompaniet?

– Det stemmer. Det var opprinnelg tegnet inn to bad i planløsningen, men vi ville heller ha ett stort bad, og dette ble resultatet, smiler Stein, tydelig fornøyd.

De malte veggene passer perfekt sammen med flisene.

– Vi tok noen radikale valg, synes vi, ved å velge skifer, og et par vegger malt i dyp grått. Men vi er strålende fornøyde, og badet har blitt et deilig rom å være i.

Her er det helhet og god smak tvers igjennom. De har sansen for farger og harmoni, disse to.

– Når vi snakker om harmoni, bare se på disse bildene jeg har tatt fra uteplassen vår! Stein tar frem mobilen sin og skroller gjennom en mengde med stemningsbilder av utsikten fra leiligheten.

– Dette bildet er nesten Claude Monet i sitt intense grønne uttrykk, sier Stein, som forteller at de er kunstinteresserte begge to. Stine er datteren til den avdøde kunstneren Tore Bernitz Pedersen, og de har selvfølgelig et verk av pappa og svigerfar i stua.

Det er vakkert i Son, og solnedgangene i all sin prakt nytes i rikt monn fra stuevinduet hos Stine og Stein. Ikke rart det blir mange bilder av sånt. Og ikke rart de trives med tilværelsen her på Kjøvangveien Soon Golf.

Jeg har et nesten ubrukt golfsett stående i skapet hjemme. Og det er visstnok fortsatt én leilighet her ute som ikke er solgt. Hmm….

Av Per Vie
Foto boligfelt og golfbane: Børge Oppegård.
Foto bad: Per Vie
Foto grønt motiv og solnedgang: Stein Bruland