– Vi skal ha noe for alle

Publisert: 01.08.2016

Flere av Norges største varehus er svenske. De huser alt fra puter, kjøkkenutstyr og blomster, til større godbiter som ferdige kjøkkeninnredninger og stueløsninger.

– Vi jobber veldig kundebasert, og ser alltid på hvordan folk i nærområdet har det hjemme. Vi reiser hjem til folk, ser hvordan de bor og får en oppfatning av hvordan de ønsker å innrede, sier Interior Design Manager på IKEA Slependen, Therese Wiles.

Hun er en del av teamet som daglig jobber med interiørene på IKEA , og vet godt hva IKEA vil fokusere på fremover.

– Det er egentlig veldig enkelt – vi vil nå alle, også på stil og smak. Vi jobber mye med stilgrupper, både den tradisjonelle, den skandinaviske, den moderne og den svenske. Totalt fire ulike stilsjangre, og så er det forskjellige uttrykk innenfor der igjen, forklarer hun.

Et gjennomført samarbeid

Bad eller kjøkken, gang eller stue – fliser fungerer i de fleste av husets rom. På IKEA brukes kun fliser fra Flisekompaniet i interiørene, og den ordningen fungerer utmerket, skal vi tro Wiles.

– Flisekompaniet leverer alt av fliser til interiørene våre, og er alltid behjelpelige med utstyr og ekspertise.

– Fliser er utrolig viktig, spesielt for kjøkken og bad, fordi de forsterker det arkitektoniske i rommet, forteller hun.

Farger er inn, men du kan safe med hvitt

Hvitt har prydet de fleste nordmenns bade- og kjøkkenrom i mange år. Det enkle uttrykket gjør seg godt i de aller fleste hjem, men nå er farger inn. Wiles tror folk speiler egen personlighet i hjemmet, mer nå enn tidligere.

– Farger er kjempepopulært, og det har en sammenheng med at folk har mer guts. De satser mer på farger som passer til deres personlighet, og gjennomfører så til de grader.

– Jeg har vært i flere hjem som er utrolig flotte, og denne inspirasjonen prøver vi å ta med oss videre inn i interiørene, sier hun.

For mange er det allikevel hvitt å foretrekke, fordi det er det tryggeste over tid.

– Dette er selvfølgelig det mest safe kortet å spille, men det betyr ikke at man ikke kan gjøre noe unikt. Hvite fliser kan legges kant mot kant, eller de kan legges på skrå – slik får du et mer utpreget mønster på kjøkken eller bad.

– Trendene sier dog at vi beveger oss mer mot farger, så jeg tror den hvite trenden skifter. Det viktigste er at miljøet vi lager på IKEA inspirerer folk til å ta egne valg, avslutter Wilkes.