Gi naturen en plass i stua med spilevegg

Er du interessert i innredning og design har du kanskje fått med deg at interessen for spilevegger har skutt til himmels. Det er ikke rart, for spilevegg gir hjemmet ditt et naturlig og estetisk særpreg. Med Flisekompaniets ferdigmonterte spileplater kan du gjøre store endringer i hjemmet ditt med en liten innsats.

Hva er en spilevegg?

En spilevegg er enkelt forklart trelister som henges opp på veggen. Dette skaper en eksklusiv atmosfære og bringer naturen inn i boligen din. Avhengig av hvilken tretype og overflatebehandling du velger, vil du kunne mane frem akkurat den stemningen du ønsker for ditt prosjekt. 

Trenger du inspirasjon og gode ideer?

Siden spilevegger er en så unik og effektiv løsning for å løfte hjemmet ditt, har vi lyst til å gi deg noen tips og triks til hvordan du kan bruke spilevegger hjemme hos deg. 

 

Ferdige spileplater klare for montering på veggen

For å gjøre det så enkelt som mulig for deg å gi boligen din en velfortjent oppgradering, har vi gått sammen med Jønland og lansert et stort utvalg preproduserte og ferdige spileplater. Spileveggen består av en gråsort plate bak spiler i overflatebehandlet heltre i eik, furu eller osp. 

Spileveggene fra Flisekompaniet kommer helt ferdige, som betyr at du kan henge spileveggen rett på både tak og vegg innendørs. På den måten slipper du å tenke på innkjøp av materialer, og du kan glemme både saging og kapping av spiler og bakplate. 

 

  • Ferdige spilevegger gir rask og enkel montering. 
  • Kan brukes på både vegger og tak.
  • Spilene er laget i heltre i eik, furu eller osp. 
  • Preproduserte moduler for et perfekt resultat.
  • Spileveggen er norskprodusert og av god kvalitet.

 

Med spiler fra Flisekompaniet vil du på en enkel måte få et moderne, nordisk og eksklusivt uttrykk i boligen din. Store deler av jobben er rett og slett gjort når platene leveres av produsenten vår. 

 

Spilevegg som akustikkplater

Spilevegger er utvilsomt vakkert å se på. Dessuten gir det god valuta for pengene og innsatsen du legger ned. Men en spilevegg fra Flisekompaniet har akustiske fordeler du kanskje ikke har tenkt så nøye over. Faktisk kan de brukes som akustikkplater i hjemmet ditt. 

Moderne hjem har ofte problemer med dårlig akustikk. Store og rette flater skaper dårlige akustiske forutsetninger for god lyd i rommet. Det samme gjør store vinduer, åpne romløsninger, gipsvegger og stor takhøyde. I tillegg liker mange av oss å ha det pent og ryddig, med rene flater og minimalistisk interiør. Og det med god grunn - et ryddig hjem gir et ryddig sinn. 

Men dette gir altså utfordringer for akustikken i rommet. Heldigvis er spilene designet som akustikkplater, og fanger opp og bryter ned lydbølgene i rommet. De forhindrer at lyden sendes tilbake til deg i form av dårlig akustikk. 

 

Akustikkplater demper støy

En spilevegg kan også fungere veldig godt til å seksjonere opp en del av stua som lekesone for barna, på grunn av de lyddempende egenskapene et spilepanel har. Dette gjør du ved å for eksempel montere to akustikkplater mot hverandre. Du kan enkelt dele platen i to dersom du ønsker en lavere spilevegg. 

 

Gjør det selv med enkel montering

Vi i Flisekompaniet har stor sans for de mange mulighetene våre spilevegger gir til en vegg. Det er også produkter til en god pris, og som er raske og enkle å montere. 

Du kan velge mellom å lime fast platene direkte på underlaget, eller de kan festes med skruer. Da bruker du sorte skruer mellom spilene, slik at sluttresultatet blir så pent som mulig - helt uten synlige skruer eller spikere. 

Våre norskprodusert spilevegger leveres i praktisk plateform. Da blir monteringsarbeidet både enkelt og svært nøyaktig. Platene kan også kappes og kløyves etter mål. Dermed går den endelige tilpasningen og monteringen av spileveggen som en lek.

 

Nordisk design

Den nordiske stilen gjør seg fortsatt gjeldende som en bærende innredningstrend i norske hus og hjem. Spiler i heltre til ulike formål føyer seg perfekt inn som nordiske elementer, og er med på å slippe naturen inn i stua. Med de mange variasjonsmulighetene en spilevegg fra Flisekompaniet gir, er det bare å la fantasi og kreativitet få fritt spil(l)erom.

Hos Flisekompaniet kan du velge mellom osp, eik eller furu, slik at du finner treslaget som passer best i din bolig. Spilevegg passer fint enten det er snakk om en mindre leilighet eller en større enebolig. 

  • Spilevegg passer godt i moderne rom. 
  • Du får bedre lyd hjemme med en spilevegg. 
  • Spilene finnes i flere ulike treslag. 
  • Lar naturen komme mer inn. 
  • Du kan enkelt tilpasse høyde og bredde. 

Spilevegg som pynt

Dersom du synes det blir for mye å dekke hele taket eller veggen med spiler i furu, eik eller osp, er det et glimrende alternativ å heller dekke deler av en vegg med spilene. Er det for eksempel snakk om et inngangsparti, kan det være dekorativt å bruke spilevegg der du henger klærne. 

Er det snakk om et bad kan det være en mer omfattende jobb å skru inn kroker og annet i flisene. Da kan en spilevegg være et supert element som gjør dette lettere. Vær dog obs på at spilene fra Flisekompaniet ikke må benyttes i våtsoner. Vi anbefaler at du er ekstra forsiktig med å lese all informasjon om produktet før de monteres på badet. 

 

Spiler i tak

I mange boligprosjekter er det betong som preger taket. Himlingen er en stor overflate, men kan fremstå som en glemt og oversett del av innredningen. Men med spilevegger kan du få himlingen til å skinne på en helt ny måte. Leken bruk av spotbelysning vil også hjelpe til med å løfte det vakre treverket som leveres i spileveggene fra Flisekompaniet. 

Spilevegg i trappeoppgangen

Har du en trappeoppgang hvor det er høyt under taket, opplever du kanskje at det er vanskelig å gjøre området leverende og dekorativt. Detaljene i produktet gjør området mer spennende og interessant. 

Kanskje plages du også av dårlig akustikk når minstemann i etasjen under krever oppmerksomhet. Da kommer spilenes egenskap som akustikkplater virkelig til sin rett. I tillegg får du en oppgang med et moderne design og stilfulle detaljer. 

 

Bruk spilevegg som sengegavl

Spileplatene fra Flisekompaniet passer perfekt som en sengegavl på soverommet. Ønsker du et lyst og nordisk preg på spilegavlen, eller om du har et rom hvor mørke farger og materialer preger rommet, så har vi løsningene som passer for deg. Kanskje kan du løfte soverommet noen hakk med en sengegavl av spileplater i mørkbeiset furu?

Kom innom Flisekompaniet for en hyggelig handel

Flisekompaniets spilevegger gir deg en fantastisk mulighet for stor forandring til en moderat kostnad. Se vårt store utvalg av produkter i en rekke stiler og materialer, eller kom innom et av Flisekompaniets utsalgssteder for hyggelig og kreativ prat. 

 

Følg med for mer tips og inspirasjon som finnes på våre inspirasjonssider.