5-roms leilighet på 65 kvadrat, er det mulig?

- Velkommen til vårt nye hjem, eller det som skal bli vårt nye hjem! Trygve Andreas Hirsch forteller at de overtok den 65 kvadratmeter lille leiligheten på Tåsen etter en eldre dame. Leiligheten var en klassisk 3-roms fra 50-tallet med ordinær planløsning.

5-roms leilighet på 65 kvadrat, er det mulig?

Blir dette stort nok for en familie på 6 da, Trygve?

– Ja, absolutt. Vi skal bo bra, selv om vi bor i mindre arealer enn folk vanligvis gjør. Så vi tenkte at vi måtte få en arkitekt til å tegne litt for å totalinnrede og utnytte plassen optimalt. Dette konseptet kalles gjerne Compact Living, forklarer Trygve.

– Etter at familien bodde på Lillehammer i rekkehus var et krav fra alle barna at de fikk hvert sitt soverom. Og det byr jo på spennende utfordringer i en 65 kvadratmeters leilighet. Som søsken flest krangler de mye når de må bo på samme rom. Så derfor har vi laget 4 små ”kahytt”-soverom, inspirert av løsninger man finner i en seilbåt.

 

Veggene ble revet, og ny vegger skapte en genial 5-roms leilighet.

Men med senger og skrivebord blir det vel trangt?

– Vi vil plassere sengene på soverommene oppunder taket, så vi bevarer mest mulig av gulvarealet til møbler, lekeplass og også plass til overnatting. Tanken er at alle rommene skal ha gjestemadrasser, og at gjestemadrassen er tilgjengelig i en konstruksjon under taksengen.

Barna skal kunne lukke skyvedøren og ha tid og rom for leker og fri utfoldelse, med musikkannlegg og høretelefoner osv, forteller Trygve entusiastisk.

– Med bevisst bruk av speilflater, veggfarger og gjennomstrømmende lys skal du få en følelse av å være i rom som er vesentlig større enn de faktisk er, at man lurer øyet litt.

Hvor skal dere voksne sove?

– Vi skal sove i kjøkkenstuesoverommet, der vi kommer til å ha en uttrekksseng under sofaen, sier Trygve med et smil.

Denne familien er tydeligvis ikke redd for å bryte med vanlige tankemønstre. At Trygve og familien skal flytte inn om en drøy uke er nesten ikke til å tro. Vi sier takk for praten og omvisningen, og avtaler at vi kommer tilbake om en drøy uke, for å se hvordan det går med oppussingen, og ikke minst innflyttingen.

Vi følger Trygve og familien med flere artikler.
Så følg med!

Her snakker Trygve om familiens snart innflytningsklare Compact Living leilighet…