Oppussing som avkobling og terapi

Som advokat har Mona Høiness krevende og travle dager. Oppussing gir henne en mental avkobling og ny energi.

Oppussing som avkobling og terapi

– Oppussingsprosjekter blir nærmest som en renselse, sier advokat Mona Høiness.

– Jeg har derfor stadig oppussingsprosjekter på gang på fritiden. Sammen med trening gir dette meg nødvendig avkobling, slik at jeg tåler belastningene det er å jobbe med alvorlige straffesaker og konfliktfylte barnevernssaker gir, sier hun videre.

Høiness viser fram to lekre bad som nylig er pusset opp med fliser fra Flisekompaniet på Skøyen. Badene er holdt i de samme elegante grå og hvite flisene, og har dermed samme uttrykk, selv om størrelsen er forskjellig.

Når Høiness skal beskrive Fliskompaniet kommer de gode adjektivene som perler på en snor.

– Det er så lett å finne inspirasjon der, både i utstillingene og fra betjeningen, smiler hun.

– Jeg er imponert over kunnskapsnivået og kreativiteten hos de ansatte – også de helt unge, understreker hun videre.

Etter mange oppussingsprosjekter har Høiness erfart at ikke alle er like opptatt av punktlighet som advokater er.

– Hos Flisekompaniet holder de avtaler og leveransene kommer når de skal, og er derfor en av grunnene til at jeg liker dem så godt, sier hun.

Kristian Dregan i Dregan Bygg & Eiendom tar ansvaret som totalentreprenør og koordinerer de ulike fagene som skal inn når Høiness har store prosjekter.

– Disse badene hadde for eksempel ikke membran, så murere, snekkere, elektrikere, rørleggere og flisleggere måtte komme om hverandre. Da var det godt å bruke et firma som har dyktige håndverkere, og som er til å stole på, utdyper Høiness.

Dregan tar ofte med seg sine kunder til Flisekompaniet på Skøyen, fordi der er det godt utvalg, god service og greie priser.

– Det er alltid så god stemning der, med kaffeservering og anledning til å se mange smarte løsninger. De tar godt vare på kundene, så det er ofte ukas høydepunkt å komme dit, understreker han.

– At de har parkeringsplass er spesielt viktig for meg, som skal hente varer, sier Dregan. Han forteller videre at hos Flisekompaniet kan han returnere uåpnede esker med fliser.

Stilren gang med hvite fliser

Mange tror at oppussing med fliser må være svært dyrt, men det stemmer ikke.

– Flisekompaniet har ofte gode tilbud, så det rikelig anledning til å gjøre gode kjøp, minner Høiness om.

Mona Høiness mener hun selv har blitt mer praktisk anlagt etter mange oppussingsprosjekter, og at hennes estetiske sans har utviklet seg. Hun viser fram et avlangt rom som virker mer firkantet ved at det er satt inn et speil.

– Dette er en idé jeg hadde selv, men ser ikke bort fra at jeg er inspirert av utstillingene hos Flisekompaniet, smiler hun.

– På kjøkkenet har jeg valgt beige fliser mellom kjøkkenbenken og overskapene, sier hun.

Selv med litt innslag av glitter på noen av flisene, blir dette en ganske nøytral bakgrunn. På et kjøkken hvor det ofte står en del ting framme, blir det fort rotete dersom flisene er veldig dekorative. Høiness liker godt å bruke ganske tidløs design på fliser, så kan det lekne og fargerike tas igjen i tekstiler og annet.