Årets flisnyheter

Vi i Flisekompaniet bruker hovedsakelig verdens største flismesse, Cersaie, som inspirasjon og «lekeplass» for å sette kommende års sortiment.

flisnyheter-1
flisnyheter-2
flisnyheter-3

Når vi har 35 utsalg over det ganske land, så kreves det selvfølgelig at vi systematiserer introduksjoner av nye varer i vårt sortiment slik at du som kunde, kan oppleve de samme flisene uansett om du besøker vår butikk i Alta eller Stavanger.

Når leverandørene viser sine nyheter på Cersaie i september, så er det ikke alltid at flisene er ferdig produsert – de sjekker naturlig nok responsen hos sine kunder først. Dette er det lett å forstå da en normal produksjon er 6.000 – 8.000m2. Dette er altså et par av grunnene til at vi presenterer våre nyheter på våren. Messa huser for øvrig ca.1.000 stands og har om lag 100.000 besøkende i løpet av noen dager på høsten i Bologna.

Det vi så denne gang var litt mer farger enn de siste årene, flere bruker historiske mønstre og ikke minst var det mengder av design inspirert av forskjellige typer naturstein.

Vi i Flisekompaniet er så heldige at vi jobber med de beste innen hvert felt og er derfor stolte av å presentere våre nyheter:

ERGON LOMBARDA OG GRAINSTONE

Ergon er en av våre største, og viktigste leverandører og har med sitt eget designstudio alltid spennende nyheter – det er faktisk litt vanskelig å «holde igjen» av og til. 

I år fokuserte de på serier tilpasset oss her oppe i nord, men det betyr ikke at de er kjedelige. Se bare på bildene!

Ceppo di Gre er en type naturstein som finnes nord i Italia. Selv om Ergon ikke var de eneste som presenterte denne typen, tør jeg påstå at de, med serien Lombarda, har den flotteste. 

Som produktsjef og ansvarlig for våre arkitektreiser til Italia, så har jeg vært med på prosessen med justering av farger, kontraster og dybde i uttrykket under flere besøk det siste året. Jeg må si jeg er stolt av resultatet.

Grainstone er den andre serien vi satser på – et utvalg av mange størrelser i gråtoner hvor du kan velge mellom et grovt eller fint uttrykk – eller hvorfor ikke kombinere disse? En flott dekorflis i relieff hører også til her. 

Selvfølgelig finnes det mosaikk til begge seriene slik at ikke dette hindrer deg hvis du ønsker disse på badet og har utfordring med lokalt fall i dusjsonen.

flisnyheter-4
flisnyheter-5

PROVENZA VULCANIKA

Provenza har samme eiere som Ergon, men er vanligvis litt mer vågale i sine serier. Denne gang varter de opp med Vulcanika. 

For å komme fram til denne kolleksjonen har de funnet inspirasjon fra den japanske keramikken Raku og kommet fram til at vulkanisk stein er en perfekt match. 

Når de lager serien i herlige farger som gul, blå og grønn, i tillegg til tradisjonelle gråtoner, så blir dette utrolig spennende farger er jo noe vi har savnet.

Alt fra Ergon og Provenza produseres i det som kalles monocaliber, hvilket betyr at alt passer sammen i størrelse med en fugebredde på to millimeter– èn ting mindre å tenke på altså. 

Når det gjelder størrelser, så finnes alt fra 3x3 til 120x240cm!       

flisnyheter-6-
flisnyheter-7

Patchwork er en kolleksjon med mønstrede fliser i 20x20 med historisk preg. Serien er delt inn i tre; Classic, Colors og Black & White. 

Vi er sikre på at dette er noe for enhver som er ute etter noe i denne  kategorien - det er nemlig hele 18 varianter å velge mellom. 

Disse er selvfølgelig vedlikeholdsfrie og kan brukes både inne og ute.

flisnyheter-8
flisnyheter-9
flisnyheter-10
flisnyheter-11

SANT AGOSTINO PATCHWORK, SET OG WAYSTONE

Sant Agostino er en leverandør vi jobbet med for mange år siden. De er nå tilbake sterkere enn noen gang så vi kastet oss over dem igjen! Vi starter litt smått med tre serier som vi har stor tro på. Patchwork er en kolleksjon med mønstrede fliser i 20x20 med historisk preg. 

Serien er delt inn i tre; Classic, Colors og Black & White så vi er sikre på at dette er noe for enhver som er ute etter noe i denne kategorien - det er nemlig hele 18 varianter å velge mellom. Disse er selvfølgelig vedlike-holdsfrie og kan brukes både inne og ute.  

Set er den andre serien vi introduserer og her er det de herlige overflatene som tiltalte oss mest da vi så den i Bologna. Set består av en hel rekke overflater og design, men vi fokuserer i første omgang på Concrete og Dress. 

Concrete har en overflate av patinert og sprukket sement og Dress har en flott tekstiltekstur – begge er perfekt tilpasset det moderne norske hjem. 60x60 er hovedstørrelsen.

Den tredje serien vi lagerfører fra Sant Agostino er Waystone. Her er det hentet inspirasjon fra alpene og steinsortene man finner der.

Utfra disse har de laget en autentisk og naturtro kollasj med rolige farger som burde tiltale de fleste. Fem farger i tre størrelser – det enkle kan noen ganger være det beste.

flisnyheter-12
flisnyheter-13

TONALITE

Vi kan stolt presentere vår andre nye leverandør; beliggende like ved mer kjente Lamborghini (bilprodusenten) i Sant’Agata Bolognese finner vi familiebedriften Tonalite.

Her møtte jeg den svært sympatiske eieren, Carlo Pagani, en formiddag etter messen i høst. Jeg ble raskt overbevist om at dette er en leverandør som kunne tilføre oss, og våre kunder, noe som har vært litt mangelvare de siste årene. 

Her har de farger, her har de forskjellige glasurer, her har de gulvfliser, de har veggfliser, de har romber, de har heksagon, de har fasetter. De har kort sagt alt det forfriskende vi har savnet litt i en del år. Det er vi veldig glade for å kunne presentere for våre kunder!

Utvalget er så enormt at det var vanskelig å velge varer til lager, men det aller meste vi presenterer er kun tre uker unna og den som venter på noe godt.

Vi ønsker velkommen til våre butikker i vårt langstrakte land for å se nærmere på våre nyheter. Fliser må tas og kjennes på!

flisnyheter-14
flisnyheter-15
flisnyheter-16
flisnyheter-17
flisnyheter-18
flisnyheter-19