Funkis-villa fikk fete bad

Thea og Martin har nettopp ferdigstilt sitt drømmeprosjekt: En funkisvilla på Jevnaker med flott utsikt over Randsfjorden.

Paret hadde bestemte meninger for hvordan drømmehuset skulle utstyres med flotte baderom.

- Vi hadde et klart bilde av hvordan vi ønsket det, men det var veldig nyttig å komme å se på ulike fliser og løsninger på Flisekompaniet. Og ikke minst få noen tips fra folk som kan faget, sier Martin Aalberg.

 

- Det fikk vi god hjelp til. Ikke minst hjelp til å velge riktig fliser og riktig størrelse på flisene. Vi var blant annet litt skeptiske til å velge så store fliser, men vi er veldig fornøyd med den virkningen det fikk på badet.

 

Paret fikk tegninger fra Flisekompaniet med plassering av dusjvegg, servant og toalett. Dette ga et godt inntrykk av hvordan sluttresultatet ville bli. Gjennom et par-tre revideringer landet Martin og Thea på det resultatet de til slutt valgte å bygge.

 

- Det er en veldig flott Flisekompaniet-butikk på Hønefoss. Da får man se flisene i et miljø og det er til stor hjelp når man skal velge fliser. Vi hadde nok ikke valgt store marmorfliser på badet hvis ikke vi hadde sett den i et reelt miljø, forteller Martin.

 

En-suite bad
Badet i andreetasjen er Martin og Theas private bad som er direkte knyttet til soverommet. Her har de valgt hvite, eksklusive fliser i dusjen. Formatet på flisene er på hele 75x75 cm. Gulvet i dusjen har matchende fliser i mosaikk som gir en god kontrast til de store flisene i dusjen og det øvrige gulvet.

I stedet for å flislegge resten av badet valgte paret å ha baderomsplater malt i dus grønn, noe som fungerer veldig godt sammen med flisene både i dusjen og gulvet. Ikke minst fordi de gir et roligere uttrykk i rommet. 

 

- Store formater på flisene gjør at rommet virker større. Marmor har tidløst preg og går aldri riktig av moten. Det er litt av grunnen til at vi gikk for det. Løsningen og uttrykket er veldig bra, sier Martin.

 

Gjestebadet har fått en røff industriell stil med store grå fliser med betong-look. Dusjen, hånddusjen og armaturet glir godt inn med enkle, rene og rette linjer.

 

- Vi valgte mørke fliser og kontrastvegger i hvitt for at det ikke skulle bli for mørkt, sier Thea. 

 

Badekaret og dusjen er adskilt med en elegant glassvegg og glassdør som gjør at vann holdes vekk fra området rundt vasken.

 

Tegnet opp i 3D
- Vi hadde en tanke om hvordan vi ville at det skulle se ut. Det er ikke bare flis, men også baderomsmøbler. Og vi trengte hjelp med å finne ut av hvordan vi kunne løse det med tanke på plass, plasseringer og hva vi egentlig burde ha inn.

- Vi kom over en veldig fin utstilling med masse flis i flere varianter. Så fikk vi hjelp til å tegne badene. Da fikk vi se dem i 3D-modell, så vi fikk et inntrykk av hvordan det ville bli. I den prosessen fikk vi veldig god hjelp med å tenke på løsninger vi ikke selv hadde tenkt på, forteller Thea

 

- Prosessen gikk veldig knirkefritt. Vi valgte ut de møblene og flisene vi ville ha, og vi fikk god oppfølgning underveis.

 

- Badene er romslige og behagelige, og resultatet er akkurat de badene vi ville ha, sier paret fornøyd.  

Se film fra huset til Thea og Martin her: