Forny inngangspartiet med skifer og fasadestein

Naturstein har en mengde egenskaper som gjør den ettertraktet som bygningsmateriale i utallige sammenhenger. Med sitt unike utseende og lang varighet, finnes det ingen materialer som kommer opp mot naturstein.

skifer til inngangsparti

Fasaden er husets ansikt utad. Derfor kan det være spennende å variere materialvalget. I stedet for å dekke hele husfasaden med standard trepanel, kan du i dag velge spennende alternativer for å gi huset ekstra karakter.

Materialvalget faller stadig oftere på naturskifer, som er med på å skape et annerledes preg. Du kan velge å legge skifer rundt første etasje av huset og la resten være i trepanel – eller legge skifer på kun en av husveggene. Alternativene er mange, og alt er opp til din egen kreativitet. I butikkene til Flisekompaniet er det mange kompetente rådgivere som gir både tips og råd til hva du skal gjøre.

I løpet av de siste tyve år har skiferen fått en renessanse. Skifer er et tidløst materiale som fungerer godt sammen med både tre, tapet, stål og glass. Det gir en slitesterk overflate som er både holdbar og praktisk, som har lange tradisjoner i Norge.

751560530_751560531_Fasadeoginteriorskifer

Hvordan montere fasadeskifer

I videoen under viser vi deg hvordan du monterer fasadeskifer. Det er to typer hjørneløsninger i vårt sortiment. I videoen viser vi en type som kan brukes i innvendige hjørner og utvendige hjørner. Og en annen type som brukes for utvendige hjørner. Det er viktig at underlaget er fast.

  • Vi starter med priming for å få god vedheft mellom underlag og lim. Primeren blandes ut med vann, dette varierer med hva slags underlag det skal limes på. Men her er det viktig å følge leverandørens anvisninger.
  • Så blander vi lim, husk riktig vannmengde og les anvisninger på sekken.
  • Mål bredden på skiferen og merk gjerne opp to til tre høyder. Bruk en list som anlegg på grunn av at gulvet skal legges innunder etterpå.
  • Så legger vi på lim, skrap med baksiden av tannsparkelen, for deretter å tanne opp limet. For å få full limdekning så baksmøres skiferen. Klem skiferen godt inn i limet. Bank gjerne med en klubbe eller et hammerskaft. Rett av for hvert felt som limes og juster med kiler. Fortsett til veggen er ferdig.

Produkter for impregnering og rengjøring

Verktøy og tilbehør

Nordic Tools

NT Vannsag 450W Nordic

kr 545,-