Compact living på Tåsen – fint lite!

I april fortalte vi om Compact Living-konseptet til Trygve Andreas Hirsch og hans familie på seks. Da var det mye arbeid som gjensto før de kunne flytte inn på snaue 65 kvadratmeter på Tåsen i Oslo. Nå, åtte måneder senere, fremstår leiligheten som både ferdigstilt og veldig godt innbodd.

Compact living på Tåsen – fint lite!

Se nå ja, dette ser bra ut, Trygve!

– Ja, nå kan vi kalle det et hjem. Det meste er på plass, og selv om det har tatt lengre tid enn planlagt er vi veldig fornøyd. Vi bor helt klart i mindre arealer enn folk vanligvis gjør, men dette er et bevisst valg fra vår side. Prosjektets formål var å teste ut hvor lite kan vi klare oss med. Og nå ser du resultatet, sier Trygve, og viser stolt frem barnerommene.

I april presenterte Trygve tankene bak konseptet Compact Living

Og barnas rom fungerer som planlagt?

– Ja, det vil jeg si. Vi ville plassere sengene på soverommene oppunder taket, så vi fikk mest mulig av gulvarealet til møbler, lekeplass og også plass til overnatting. Barna skal kunne lukke skyvedøren og ha tid og rom for leker og fri utfoldelse, med musikkanlegg og høretelefoner osv, forteller Trygve entusiastisk.

To av barnas fire soverom er ikke større enn 5 kvadratmeter

Det slår meg at leiligheten overhodet ikke virker trang, og at skyvedørene og de smarte løsningene på rommene bidrar til det. Men virkeligheten er at to av barnas fire soverom ikke er større enn 5 kvadratmeter! Med bevisst bruk av veggfarger, skyvedører og gjennomstrømmende lys har familen Hirsch skapt en følelse av å være i rom som er vesentlig større enn de faktisk er.

– Nå er det meste på plass. Sengeløsningene, arbeidspultene, alt av funksjonalitet. Og barna bruker rommene optimalt. Konseptet vårt fungerer, men når det går en kule varmt, da merker vi selvfølgelig at det er trangt, sier Trygve, tar seg til haka og smiler skjevt.

Plutselig ser Trygve ut som et lite barn som skal vise frem noe lurt, og han finner frem saker og ting.

Hva skal du vise meg nå, Trygve?

– Nå skal jeg vise deg hvordan man får plass til alle i stua i avslapningsmodus når sofaen bare rommer maks fire personer, forklarer Trygve, og tar frem en hengekøye som han spenner opp mellom to vegger midt i stua. Lille Didrik spretter opp i køya og pappa slår følge.

– Og her ligger vi og slapper av, koser oss, ser på TV eller leser en bok, og nyter det gode livet i den lille leiligheten vår med så mange funksjoner, sier Trygve, tydelig fornøyd med livet og leiligheten de har skapt.

Se filmen fra leiligheten FØR og ETTER innflytting her:

VIDEO

Den kreative familiepappaen forteller at han sover mye ute i naturen, og ofte i hengekøye. Han har blant annet startet et prosjekt som kalles ”Urbane eventyr”, som tilbyr bynære naturopplevelser, der deltakerne klatrer i trær, lager taubaner og sover i trekroner. Og i natt blir det Vervenbukta i Oslofjorden på Trygve – i ei trekrone, sovende i hengekøye!

– Vi sover med sele på, godt forankret mellom grenene. Miljøvennlig og kortreist. Så starter vi med terrengsykling på skogsstier til sommeren, der vi har med oss bare hengekøyer, lette soveposer, tørrmat  og en fyrstikk, ler Trygve.

Før jeg forlater dere må jeg se badet, Trygve.

– Klart det. Kom igjen!

Badet kan nå kalles ferdigstilt. Og fint har det blitt, med lyse fliser og mosaikk i dusjhjørnet. Lyst og trivelig, og en følelse av å være i et større bad enn det faktisk er. Baderommet er gjennomtenkt til minste detalj, som resten av leiligheten.

Med sine lyse fliser fremstår det lille badet som luftig og delikat

Trygve er veldig fornøyd med mosaikken i dusjhjørnet

Før jeg går bunter hele familien seg sammen i sofaen for anledningen. Det blir et fint familiebilde før jeg inspirert og full av inntrykk sier takk for meg.

 

Hele familien samlet i sofakroken

– Meld fra hvis du vil være med og sove i hengekøye i toppen av et tre en natt!, kommer det fra Trygve i det han vinker meg ut døra.