Falske meldinger og konkurranser

Ikke la deg lure av falske konkurranser eller meldinger. Slik oppdager du svindelforsøk. I likhet med mange andre bedrifter har vi oppdaget svindelforsøk i vårt navn. Du kan bli utsatt for svindelforsøk i form av falske meldinger, e-poster eller konkurranser. Mange av forsøkene er kamuflert som gode tilbud eller Facebook-konkurranser. Metodene til svindlerne har den siste tiden blitt bedre, slik at det kan være vanskelig å skille mellom ekte og falske meldinger. Det finnes likevel måter å avsløre svindelforsøk på.

Hvordan oppdage falske Facebook-konkurranser?

  • Er premien for god til å være sann? Da bør varsellampene ringe.
  • Er konkurransen lagt ut på vår hovedside? Vi deler alltid konkurransene våre på facebook-veggen, så gå inn og sjekk om den ligger der. Hvis ikke bør du la være å delta.
  • Må du dele innlegget og tagge venner for å delta? Det bryter med Facebooks retningslinjer, så et seriøst selskap vil ikke bruke det som et vilkår for å delta i konkurransen.
  • Vi ber aldri om personlige opplysninger som fødselsnummer eller bankinformasjon.

Hvorfor oppretter svindlerne falske Facebook-konkurranser?

Falske Facebook-konkurranser blir gjerne opprettet for at svindlerne skal få tak i ditt brukernavn og passord. Konkurransen leder deg inn til en falsk Facebook-side, der du blir bedt om å logge inn på nytt. På den måten kan de kriminelle ta over din profil.

I andre tilfeller kan det være at svindlerne vil ha dine personopplysninger, som telefonnummer, e-post og adresse, men også opplysninger om dine vaner og preferanser. Disse opplysningene kan de selge videre til useriøse selskaper.

Falske meldinger og e-poster

Via SMS og e-poster kan også svindlere sende ut falske tilbud, undersøkelser eller konkurranser der man blir bedt om å gå inn på en lenke. Mange bedrifter opplever å bli misbrukt på denne måten og omfanget ser ut til å øke. Meldingene og e-postene utgir seg for å være fra bedrifter, og det er brukt både logo og grafisk uttrykk for å lure mottakeren.

 

Skulle du motta en melding eller e-post fra oss som ser suspekt ut, ber vi deg om å ikke trykke på linken. Er du usikker, kan du kontakte oss eller se oppdateringer på våre Facebook-sider.

 

Slik avslører du en falsk melding eller e-post

  • Sjekk avsenderadressen. Vi bruker kun e-postadresser som slutter på @flisekompaniet.no. Det vil si at e-postadresser som ikke tilsvarer dette, ikke kommer fra oss og bør blokkeres.
  • Blir du bedt om å legge inn betalingsinformasjon? Da kommer den ikke fra oss. Vi ber deg aldri oppgi dette for å bli med på en konkurranse eller for å få et tilbud. Vi ber kun om kortopplysninger når du kommer til betalingsalternativet i vår nettbutikk.
  • Blir du bedt om å hente en vare, men har ikke bestilt noe? Dette er ofte forsøk på svindel.

 

Har du fått en SMS eller e-post fra oss som du lurer på om er ekte? Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

Mer informasjon om e-postsvindel kan du finne på Nettvett.no.