Ulfven ULFVEN Nador, Rød 20x20 Sementflis (impregnert)

20x20 cm
  • 100% håndlagde sementfliser
  • Leveres ferdig impregnert
  • Kan brukes både på gulv og vegg
kr 1 399,- pr. m²
Produktinformasjon

Artikkelnummer: 1362020034

Nador har et art-deco inspirert retromønster som er tilgjengelig i tre ulike fargekombinasjoner. Passer like godt til det moderne som til det klassiske hjemmet. Mønstringen er den samme som på flisen Riva.

Sementfliser fra Ulfven er 100% håndlagde!
Formene er håndsmidd i messing, kobber og tinn. De vakre mønstrene støpes i flisens øverste lag, hvor hver enkelt fargekomponent er nøye veid og blandet for å skape det unike mønsteret og spillet i flisene.

Fordi flisene er håndlagde kan små forskjeller forekomme, og to fliser vil aldri være helt like. Det er dette som gir flisene sitt unike og vakre særpreg.

Alle våre sementfliser leveres nå grunnimpregnerte fra fabrikk, og kan derfor legges uten videre impregnering. Flisene kan fremstå fuktige og mørkere når de tas ut av esken. Dette skyldes impregneringen de er insatt med, men flisene vil få tilbake sitt lysere og jevnere uttrykk så fort lim, fug og flis har tørket.
Vi anbefaler lys fugefarge på lyse fliser. Fliser som skal legges i områder med mye belastning og slitasje bør impregneres ekstra for optimal beskyttelse mot smuss og flekker.

Merke:
Ulfven
Serie:
Nador
Leverandørens fargenavn:
Nador Rød
Materialtype:
Sement
Overflate:
Matt
Nominell størrelse (L x B):
20 x 20
Modulstørrelse (L x B):
20 x 20
Lengde (cm):
20
Bredde (cm):
20
Tykkelse (mm):
12
Spesifikasjoner
Vekt (kg):

17

Kvadratmeter pr. pakke:

0,64

Vannoppsug:

< 6%

Kjemisk bestandighet:

EN ISO 10545-13: OK

Byggrenhold:

Fila produkter for naturstein

Førstegangsbehandling:

De fleste håndlagde sementfliser er nå ferdig impregnerte fra fabrikken. Det betyr at de kan legges og brukes uten å påføre mer impregnering.
Det står alltid på toppen av våre flisesker om flisene er impregnert eller ikke.

Ferdig impregnerte fliser med lyse farger og lyse fuger som skal ligge i et område med mye trafikk og slitasje/skitt, kan være lurt å impregnere ekstra for å beskytte best mulig mot skitt og flekker.
Vi anbefaler da å påføre 1-3 strøk med Fila FOB.

For de flistypene som ikke er forhåndsimpregnerte er det veldig viktig(!) at man påfører korrekt type og mengde impregnering før flisene fuges. Dette for å unngå at flisene blir flekkete og stygge.

Daglig renhold:

Det må ikke benyttes sterke syreholdige vaskemidler til rengjøring av flisene, da de etter en stund kan slite ned hinnen av impregnering. Vi anbefaler Fila Cleaner eller tilsvarende vaskemiddel.

Håndlagde sementfliser har en matt sugende overflate som vanskelig kan holdes helt fri for flekker og skitt.
Slike fliser vil få, og skal ha, en naturlig bruksslitasje og en patina. Det er dette som gjør dem ekte, vakre og levende sammenlignet med mange maskinlagde kopier.
Skulle man likevel få stygge flekker og skitt i flisene som du ønsker å fjerne, men som ikke går bort med vanlig vaskemiddel kan man bruke fint vannslipepapir/pussesvamp (K180 – K300) i kombinasjon med Fila PS87 og vann for å slipe bort flekken. Deretter legger man på ny impregnering på toppen igjen. Vi anbefaler sterkt at man forsøker å tørke bort produkter som; rødvin, kaffe, sitron, blåbær, olivenolje og lignende så snart som mulig da disse kan sette flekker ved å bli bli liggende på flisene over lengre tid. Dette gjelder for alle typer sementfliser uansett type og mengde impregnering.

NB! Håndlagde sementfliser brukt inne i en dusjsone vil kunne få kalkutslag og skjolder av såpe, voks, etc. Det er ikke noe byggteknisk i veien for å bruke dem i en dusj og evt. kalkutslag og skjolder vil ofte la seg rense og slipe bort etter noen års bruk for så å impregnere på nytt.

Vedlikehold og pleie:

Fila produkter for naturstein

Sklisikkerhet off.miljø:

R9

Overflateslitasje:

N/A

Opprinnelseland:

Vietnam

Produktinformasjon:

fdv-ulfven-sementfliser.pdf

Produktinformasjon 1:

leggeanvisning-ulfven-sementfliser.pdf

FDV-dokumentasjon

Vis dokumentasjon

Levering

Bestillingsvare: Normalt: 5 - 12 virkedager til Sør-Norge (sør for Nordland fylke) og 10 - 17 virkedager til Nord-Norge.

Vurderinger