- Å kjøpe fliser skal være inspirerende!

Thomas Våset er butikksjef hos Flisekompaniet på Steinkjer, en jobb han stortrives med. Han forteller at han var med på oppbyggingen av butikken da den åpnet i februar 2009.

- Å kjøpe fliser skal være inspirerende!

– Jeg var permittert som murer, og hjalp til med å få butikken ferdig. Så ble jeg etter hvert ansatt. Og siden da har jeg rykket oppover, smiler Thomas, tydelig fornøyd med tingenes tilstand.

Thomas bor med sin kone og to barn i et lite og trivelig tettsted som heter Sparbu rett utenfor Steinkjer.

Hva er det beste med jobben din?

– Mangfoldet av utfordringer. Det er ingen dager som er like, og det er de daglige utfordringene som gjør jobben så spennende. Og det å ha kundekontakt, selvfølgelig, sier Thomas.

Jobber du med både privatkunder og proffkunder?

– Ja, jeg drifter butikken, og har samtidig mye kontakt med håndverkerne. Og det som går igjen nå for tiden er at kundene kommer og ser på de flotte utstillingene våre, får inspirasjon og bestemmer seg for flistype. Så kommer håndverkerne og bestiller antall kvadratmeter og ordner resten, forklarer Thomas.
– Da får kundene de løsningene de har lyst på, samtidig som de er sikret at jobben blir gjort forskriftsmessig.

Hva er mest i skuddet for tiden?

– Betongimitasjoner, helt klart. Også treimitasjoner. Og siden vi er midt i skiferland ser vi at stadig flere vil ha norsk skifer, sier Thomas, som også merker at butikkens flotte baderomsutstilling skaper begeistring og bra salg. Nå håper Thomas og hans gode medarbeidere at enda flere tar en tur innom for å se hva de kan tilby

Intervjuet av Per Vie