Den blå byen ved sundet

Her i Sortland – “den blå byen ved sundet” – har Flisekompaniet hatt butikk siden 2008. Og butikken er noe helt for seg selv, bokstavelig talt.

Den blå byen ved sundet

Jeg tar en prat med Bjørn Jensen, som har jobbet her i Flisekompaniet Sortland i flere år. Bjørn bor sammen med sin familie i et boligfelt som heter Siggefjord på den andre siden av brua som går over sundet.

Har dere noen konkurrenter her oppe i nord, Bjørn?

– Vi er ganske alene her, så vi merker ikke så mye til lavpriskjedene som mange andre gjør. Kundene våre kommer fra Harstad og Lofoten, ja, hele regionen. Og det som er gledelig er at både proffkunder og privatkunder kommer tilbake. Vi kjenner håndverkerne godt, og gir dem optimal service, som vi også gir privatkundene våre. Jeg er overbevist om at det er derfor de kommer igjen og igjen, sier Bjørn.

Hva går det mest av hos dere?

– Absolutt mest keramiske fliser, men også skifer begynner det å gå en del av. Stadig flere får øynene opp for den norske skiferen.

Trives du i flisbransjen?

– Ja, jeg trives veldig godt. Dette er en spennende bransje, og man blir aldri utlært i dette faget, sier Bjørn, som før han begynte i Flisekompaniet var innom mange forskjellige yrker. Han har jobbet med forsikring, i avis og i en lokalradio som journalist, pluss en tur innom Telenor.

Er denne blå byen et attraktivt reisemål?

– Sortland er ikke akkurat er noen turistmagnet, men et fint sted å bo, og ikke minst jobbe! Og det som også er bra er at det sjelden blir skikkelig kaldt her om vinteren, selv om vi merker nordavinden godt gjennom sundet her, sier Bjørn, før han går for å betjene kunder som venter.

Og før jeg går for å titte nærmere på “den blå byen ved sundet” tar jeg et bilde av de glade karene Tobias Stoltz og Bjørn Jensen, to av fire som jobber her, pluss en ekstra lørdagshjelp.  Takk for en trivelig prat!

Intervjuet av Per Vie