Fliser er gøy!

Oslogutten Petter Jørgensen er daglig leder i Flisekompaniet i Molde, og han stortrives med jobben og tilværelsen her i rosenes by. At denne utadvendte gla’gutten trives merkes så fort du setter bena innenfor dørene i butikken hans.

Fliser er gøy!

Hva går jobben din som butikksjef ut på ?
- Sjarmen med en liten butikk er at jeg blir ikke sittende på et kontor og jobbe administrativt med papirer, men jeg gjør alt mulig. Jeg legger flis i utstillingen, jeg hjelper kunder – både proff og privatkunder, jeg rydder på lageret og lemper varer. Og den variasjonen gjorde at jeg falt pladask for den jobben jeg har, sier Petter fornøyd.

Hva slags type kunder har dere mest av?
- Det er overvekt av privatkunder her. Og der er vi sterke, og har befestet vår posisjon. I et lite sted som Molde kjenner alle hverandre, og relasjonene er sterke, så det tar tid å jobbe seg inn på proffmarkedet. Så konkurransen her går på utvalg og pris, og man må helt til Ålesund for å finne en reell konkurrent til oss.

Hva selger dere mest av?
- For tiden selger vi mest av er vanlige fliser, og vi har hatt en stor vekst på baderomsinnredninger. Vi har vært flinke med å profilere oss på baderom, sier Petter, som forteller at det går mye av stein- og sementimitasjonene, og Petter tror at han har solgt sementfliser til 20% av alle badene her i byen. Ting tar tid her i Molde, så trender løsner litt tregt. Men da sementimitasjonene kom slo det an umiddelbart.

Hva er det morsomste med jobben din i Flisekompaniet?
Det morsomste er å få inn salgene. Å dra i land en stor ordre, det er gøy. Så det er gøy å jobbe i Flisekompaniet. En bra gjeng og en morsom bransje!

Intervjuet av Per Vie