Vi i Fredrikstad satser på norsk skifer!

- Skifer er et klart satsningsområde for oss, og vi ønsker at kundene våre kjøper norsk skifer, sier Roar Engebretsen, som er ansvarlig for proff- og prosjektmarkedet i Flisekompaniets butikk i Fredrikstad.

Vi i Fredrikstad satser på norsk skifer!

Roar har over 20 års erfaring innen flisbransjen, så han vet hva han snakker om, og han gløder som Pillarguri-skifer når vi kommer inn på den norske skiferen. Og Roar blir ekstra ivrig når vi snakker om hvordan Pillarguri skifer er fremstilt.

– For et håndverk det er å fremstille skifer! Imponerende. Og det er spesielt fascinerende å tenke på at de har fjernet 10-15 meter med fjell for å komme ned til Pillargurien, sier Roar, tydelig stolt av sine leverandører.

– Vi skal bygge opp et skiferlager for å møte markedet og etterspørselen her i Østfold, og siden vår butikk ligger midt i det største handelsområdet i Østfold er det ekstra viktig at kundene våre – håndverkere som privatpersoner – kan svinge innom og få den beste skiferen på markedet akkurat når de vil ha den, sier Roar.

– Med norsk skifer fra Otta eller Oppdal har du et spekter av formater, tykkelser og overflater å velge mellom, forklarer Roar. Og når jeg spør om mange legger skiferen selv svarer han at de fleste velger å få en håndverker til å gjøre jobben. Kvalitet krever kvalitet, og Roar mener at ingen ting kan måle seg med den norske skiferen.

– Kom gjerne innom oss og se på utvalget vårt, avslutter Roar, og ønsker mest mulig besøk i butikken.

Tekst: Per Vie