Her er årets trender 2018

Vi har nettopp feiret nyttår og ønsket 2018 velkommen. Er du nysgjerrig på trendene i 2018? Her kommer årets første trendrapport.

Viktige tips og råd til deg som skal legge parkett

Det ligger som oftest en lang prosess bak det å velge et nytt gulv.

Her er baderomsfavorittene

Utvalget av flis er uendelig og våre leverandører kommer stadig opp med spennende nyheter. Nå kan du få fliser der f.eks fossiler, sandkorn og åremønster blir gjengitt på flisen med absolutt nøyaktighet.

Trender

Interiørkonsulent og influencer Marianne Haga Kinder deler sine trendobservasjoner.ven. Marianne trekker frem blant annet naturmaterialer, duse pasteller og sobre jordfarger, men også urbane og røffere trender. Kanskje blir du inspirert til å velge et modig mønster, eller få bekreftet at klassisk og sofistikert er stilen å gå for. Et tidløst baderom trenger i alle fall ikke å bety et kjedelig baderom!

Flisemagasinet

I årets Flisemagasin kan du få masse inspirasjon om oppussing med fliser, tapet, laminat, parkett og veggpanel. Vi gir det også noen gode råd på mixe og matche produkter på badet ditt, så du får løsninger du har lyst på!Klikk på bildet for å lese magasinet.

Ny terrasse på et blunk

I samarbeide med Flisekompaniet fikk jeg en ny terrasse på kun noen få formiddagstimer. Den lille terrassen utenfor kjøkkenet trengte sårt noen nye fliser. De smarte flishellene fra Flisekompaniet kan legges rett på treplatting, grus og gress og du trenger ikke å fuge.

Slik tapetserer du

Tapetsering er enkelt og alle klarer å tapetsere! Oppsetting av tapet avhenger av type og merke, det er derfor viktig å sette seg godt inn i hvordan valgt tapet settes opp. Tapetseringsveiledning for det enkelte produkt finnes alltid på baksiden av rullens etikett. Generell oppsetting av de vanligste tapettypene kan du lese om i vår tapetseringveiledning.

Vi flislegger kjøkkenet!

Vi har endelig et relativt funksjonelt kjøkken, men det ser jo litt nakent ut. På tide med fliser over benken! En enkel jobb som gir mye. Se forvandlingen i videoen lengst ned i innlegget! Her kan du se hele flisleggingen og hvordan du gjør dette på 3 minutter!

Her er baderomstrendene 2017

Badet er stedet der du startet og slutter dagen. Stadig flere av oss vil ha et personlig bad som også kan fungere som et slags SPA-sted i hverdagen. Trendene går bort fra det strenge og kjølige minimalistiske til det mer varme, personlige og maksimalistiske. Det er mer å velge i enn noen gang når det kommer til fliser. Mosaikk, store fliser, kvadratiske, rektangulære, matte, blanke, fasetterte, møntrede, ensfargede….

Boligmappa.no – boligens servicehefte

Boligmappa.no er boligens servicehefte på nett. Tjenesten er helt kostnadsfri og fri for reklame. Eier du et hus, leilighet eller hytte er denne allerede registrert!

Lag ditt nye rom i vårt showrom

I vårt showroom kan du selv velge de flisene du ønsker på vegg og gulv og få et realistisk bilde på hvordan rommet vil se ut.

Flisemagasinet nr. 8

Inspirasjonsmagasin fra Flisekompaniet. I siste utgaven av Flisemagasinet kan du blir med hjem til interiøreksperten Marianne Haga Kinder som driver inspirasjonsguidennorge. Du får se årets fineste fliser, vi viser deg også flere av våre nyheter til baderom.

Kjøkken inspirasjon

Da vi flyttet fra St.Hanshaugen til Ullern lagde vi et helt nytt kjøkken. Det gamle kjøkkenet lå i husets underetage men vi ville integrere kjøkkenet i et stort allrom med stue og spisestue i 1.etage.

Baderommet, hjertet i huset!

Kan du huske hvordan badet så ut der du vokste opp? En ting er jeg sikker på, det var ganske annerledes enn det badet du har i dag.

Nyttig verktøy for flislegging

Husk riktig størrelse på tannsparkelen, er det små fliser kan 6-8 mm tannsparkel være rett. Større fliser krever større tannstørrelse.

Se utvalget av verktøy

Murbøtte 20 l

kr 59,-
Besøkt

Meisel 50 mm gu mmigrep

kr 449,-
Besøkt

Fugepistol H 1 Krøger

kr 399,-
Besøkt

Fugekryss 2 mm 250 stk

kr 39,-
Besøkt

Fugesnor 2 mm 20m

kr 69,-
Besøkt

Montolit 26E fliskutter

kr 690,-
Besøkt

Flisetang rett

kr 149,-
Besøkt

Planlegging og oppmåling

Hva som kreves av planlegging har sammenheng med hvor du skal legge fliser og hva det berører av annet arbeid som skal utføres. Det stilles for eksempel andre krav til forarbeidet i våtrom enn det gjør andre steder, men felles for de fleste typer flislegging er likevel at det er viktig å planlegge.

Underlag for flislegging

Det finnes i dag en rekke forskjellige gulvplater av ubrennbart materiale. For eksempel gulvgips, materboard, depronplater osv. Det er viktig at disse limes og skrus fast etter produsentens anvisninger før man eventuelt legger ny flytsparkel eller fliser oppå.

Hvor mye lim og fugemasse trenger jeg?

Se tabellen over forbruket og hvor store tenner flislimsparkelen skal ha.

Fliser kan du legge selv

Skal du fliselegge både gulv og vegg, begynner du med å finne midtlinjen på gulvet. Det gjør du ved å finne midten på både lengde og bredde og lar linjene danne en 90 graders vinkel midt på gulvet.

Gulvvarme

Vi anbefaler å legge gulvvarme under flislagt gulv.

Gulvvarme
F1

F1 Avretting 20 kg

Sparkel
kr 99,-
Besøkt

Materiallære

Fliselim finnes i mange varianter, det samme gjør fugemasse.

Under flisen
F1

F1 Multi 20 kg

Flislim
kr 149,-
Besøkt

Tips om vask av fliser

Hvordan skal baderomsflisene vaskes og hvilken type vaskemiddel passer best?

Slik får du et mer eksklusivt bad

Nå vil vi ha det bra på badet! En oase for kos og velvære, langt utover kjappe morgenrutiner, er det vi ønsker oss. Og potensialet for et bad utenom det vanlige er nærmest uendelige, for nå er utvalget i materialer, baderomsutstyr, belysning og tilbehør enormt.

Fra gammelt og slitt til ekte drømmebad

Har du kjøpt ny bolig og fått et bad på kjøpet som ikke er som du ønsker? Hvordan nå engang drømmebadet ditt ser ut, er det mulig å realisere alle individuelle former og funksjoner enkelt og raskt med Wedi. Kom innom en av våre butikker og få den hjelp du trenger!

Veien til drømmebadet

Med verdens enkleste skisse av mitt lille drømmebad i hånda ble jeg møtt med et stort smil og et fast håndtrykk, da jeg besøkte Flisekompaniet på Skøyen her om dagen.

Enkle grep som fornyer badet

Du trenger ikke å bygge et nytt bad for å for å skape store endringer. Her er noe detaljer som kan gjøre at badet føles nytt.

Tapwell

Servantbatteri EVM 071, Kobber

Servantbatteri
kr 4 395,-
Besøkt
Tapwell

Servantbatteri EVO 071, Krom

Servantbatteri
kr 2 495,-
Besøkt
Tapwell

Servantbatteri (for innbygging) BOX 008, Messing

Innbygging
kr 8 795,-
Besøkt
Tapwell

Servantbatteri (for innbygging) BOX 008 "Square", Krom

Innbygging
kr 6 595,-
Besøkt
simplehuman

Pedalbøtte 4,5L Retro, Sort

Pedal- og søppelbøtter
kr 529,-
Besøkt
simplehuman

Pedalbøtte 4,5L Retro, Rød

Pedal- og søppelbøtter
kr 529,-
Besøkt
Sealskin

Såpedispenser Doppio, Hvit/Coral

Baderomstilbehør
kr 189,-
Besøkt
Sealskin

Toalettbørste Doppio, Hvit/Coral

Toalett tilbehør
kr 286,-
Besøkt

Sementfliser fra Ulfven

Les denne veiledningen før du, eller din håndverker, starter leggingen av håndlagde sementfliser fra Ulfven.

Legging og vedlikehold

-20%

Ulfven

Lilly

20x20 cm
Før: kr 1 250,- pr. m²
Nå: kr 1 000,- pr. m²
Besøkt

Legge fliser over kjøkkenbenken

Tips og råd på hvordan du selv kan legge fliser over kjøkkenbenken.

Gjør jobben selv
Cesi

Talco Diamantato 7,5x15

7,5x15 cm
kr 899,- pr. m²
Besøkt

Flisetang rett

kr 149,-
Besøkt

Spør eksperten

Kanskje du finner svare på det du lurer på her, om ikke er våre fagfolk klar til å gi deg svar på spørsmål rundt våtrom og flislegging.

Spør eksperten

Montolit 26E fliskutter

kr 690,-
Besøkt

Nordic Vannsag 450W

kr 499,-
Besøkt

Legge fliser i tørre rom

Svært mange underlag bør grunnes før du går løs på selve flisleggingen. Dette gjøres for å impregnere veggen mot fuktighet, eller for å skape bedre heft for flislimet.

Sjekkliste for deg som har kjøpt tapet

Formålet med denne veiledningen er å gi deg som kjøper, og oss som selger tapet, trygghet for en god handel. I forhold til den ferdig tapetserte veggen er tapet et halvfabrikat. Vårt ansvar er rullen, ikke tapetet ferdig oppsatt. Når du har mottatt rullene er det viktig å sjekke at produktet er skadefritt og i henhold til bestilling. Eventuelle reklamasjoner er regulert i Forbrukerkjøpsloven, § 27 Reklamasjon og § 29 Retting og omlevering. Hvis tapetet settes opp av håndverker er reklamasjonsretten regulert i ”Lov om håndverkertjenester m.m. for forbrukere (Håndverkertjenesteloven)”. Se lovdata.no

Jeg vil ha kvalitet og et tidløst design

Sammen med forloveden og sin lille sønn bor Linni Meister i et hus nær Voksenåsen. Den romslige leiligheten utstråler en fin blanding av det ujålete hjemmekoselige og det stilig elegante.

– Vi skal ha noe for alle

Flere av Norges største varehus er svenske. De huser alt fra puter, kjøkkenutstyr og blomster, til større godbiter som ferdige kjøkkeninnredninger og stueløsninger.

Betong og sement – tidløs enkelhet

Betongens enkelhet møte kunstnerisk kvalitet. Kolleksjonen vår henter inspirasjon fra modern arkitektur.

-Jeg skaper min egen personlige stil

Jeg merker det med en gang jeg kommer inn leiligheten hennes. Kristin Hippe er en dame som vet hva hun vil ha. Alt fra flisvalget på baderommene til stil og detaljer i stua og det åpne kjøkkenet – personlig og særeget tvers igjennom.

Compact living på Tåsen – fint lite!

I april fortalte vi om Compact Living-konseptet til Trygve Andreas Hirsch og hans familie på seks. Da var det mye arbeid som gjensto før de kunne flytte inn på snaue 65 kvadratmeter på Tåsen i Oslo. Nå, åtte måneder senere, fremstår leiligheten som både ferdigstilt og veldig godt innbodd.

5-roms leilighet på 65 kvadrat, er det mulig?

- Velkommen til vårt nye hjem, eller det som skal bli vårt nye hjem! Trygve Andreas Hirsch forteller at de overtok den 65 kvadratmeter lille leiligheten på Tåsen etter en eldre dame. Leiligheten var en klassisk 3-roms fra 50-tallet med ordinær planløsning.